Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák autópálya tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Osztrák autópálya tapasztalatok
2017.03.31. 11:02
Sokat gondolkodtunk azon, hogy mitől működik Ausztria, és igen, az egyik ilyen dolog a bizalmi elv. Egyszerűen az az alapvetés, hogy betartod a szabályokat. Meggyőződésem, hogy összességében mindenki nyer, ha így működik egy ország. Mi azonnal azt nézzük, hogyan lehetne a szabályokat kijátszani, mert az olyan kurucos virtus. Nálunk az az alapvetés, hogy a szabályokat ellenünk hozzák. Azért van IGL korlátozás, hogy lassabban érjünk oda, nem azért,hogy védjék a környezetet. Egy szezonban közel 10x végigautózom a Liezen-Schladming utat. Tudjuk milyen forgalmas, előzni szinte alig lehet. Egyetlen olyan esetre sem emlékszem, amikor szemből ész nélkül előzött volna valaki, vagy mögülem türelmetlenül elindult volna egy autó. Pécs-Szigetvár között néha halálfélelmem van a kedves autóstársaimtól.
Ettől függetlenül ellenőriznek, többször volt már olyan, hogy beterelték a forgalmat egy parkolóba, és csak a matricát nézték. Egyébként el nem tudom képzelni, hogy egy osztrák ne vegyen éves matricát 80 valahány pénzért.
És a bizalmi elv. Az utolsó szállásunkat neten foglaltuk, soha nem voltunk még ott. Érkezéskor a ház nyitva, villanyok égnek, be van fűtve, üdvözlő felirat a táblán, a házigazda nincs ott. A távozás napján írt egy SMS-t, hogy hagyjuk a pénzt az asztalon, mert más dolga van, nem tud jönni.
Előzmény: (- Marky - 195200)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.