Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Hotel Bystrina - Nyári wellness csomag
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
KKy
117 élménybeszámolót írt
117
8 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2018.02.22. 16:56
Szia !

A 14-es pálya nagyon enyhe lejtésű, főleg a Lucky előtt. Az 5-ösön vannak egy picit talán meredekebb részek, de csak a 14-hez képest. Mint a színük is mutatja kezdőknek, középhaladóknak tökéletes. Ami inkább az utóbbi időben probléma az az, hogy túlzsúfoltak. Ha egy kezdő síelőt zavar a tömeg, akkor lehet problémás. Északi részen én szeretek a Lucky állomásnál parkolni, mert felfelé és lefelé is kevesebbet kell menni. Nekem még mindig sikerült eddig felérni és ott, ha kellett egy kis "ügyességgel" de találtam helyet. Viszont, többen leírták a beszámolóikban, hogy nem engedték fel őket és síbuszt kellett igénybe venni.

Ha estleg van kedved visszaolvasni többször írtam a Csorba-tavi és Lomnici körülményekről. Röviden azért összefoglalom a téged érintő szempontok szerint. Érdemes a fotokat is megnézni, hogy lásd miről van szó.

Tátralomnic: Egy kicsit elfogult vagyok, mert valamilyen oknál fogva a kedvenc szlovák terepem. A parkolás kultúrált, ingyenes, jól szervezett és közel a pályákhoz. Szlovák viszonylatban hosszú és tanulóknak ideális kék pályák a Start állomás alatti szakaszon. Sajnos ezt sokan tudják és hétvégente ez is zsúfoltá válhat. Sajnos a felső rész nem ideális kezdőknek, sokszor még a piros pálya sem a beszűkülő szakaszok jegesedése miatt. Klassz "kiránduló hely" a Kőpataki-tó és, ha valaki nem akarja bevállalni a lecsúszást, a kb. 15 fős nagykabinos liftel lefelé is tud jönni. Fent klassz a terasz, sokszor még "napozni" is lehet az étel, vagy ital fogyasztása közben. Maga a városka egy csendes kis hely, egy-két jó étteremmel, símúzeummal stb. Ebben a szezonban kb. 8 napot töltöttem ott és mindig szívesen megyek vissza.

Csorba-tó: A parkolás problémás lehet, ha nem szereted a síbuszt igénybe venni. Vagy a pálya alatt a sorompóval lezárt területen állsz meg, az ott fizetős (nem mindig van hely), vagy a sorompó előtti részeken is vannak fizetőparkolók, de azoktól vagy sokat kell gyalogolni, vagy ott is a síbuszt használjátok. Ezért én a központi nagy parkolót szoktam választani (a vasút mellett), ez ingyenes és mivel innen indul a síbusz az üres járműre tudok felszállni. A liftek itt a legrégebbiek és ha végig gondolom, a beülős liftek használata után nem tudsz lecsúszni, csak piros pálya érintésével. Hozzátenném, hogy ezek a piros pályák talán a legkisebb lejtésűek a 3 terület pirosai közül, amolyan halványpirosak, Franciaországban síeltem ennél meredekebb kék pályán. Az utóbbi időben itt volt a legkisebb a "népsűrűség" és egyrészt ezért is a legjobb állapotban maradtak a pályák délutánra. Most ennyi jutott eszembe, jó síelést, kellemes pihenést kívánok nektek.

KKy
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.