Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Chopok dél és észak
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Wellness Hotel Bystrá - "Smart choice" csomag - 2 éjtől
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chopok dél és észak
2018.03.21. 11:28
Chopok 18.03.15-18.

Az egész hosszúhétvégét kint töltöttük Chopokon.
Számomra az egész szezon Chopokon fantasztikus volt. Rengeteg hó, kiválló körülmények voltak amikor kint voltam, igaz igyekeztem csak is akkor menni, amikor kell :) 10napból 9et pályánkívül tölttem (illetve volt 8nap Japán, ha van igény oda is írok egy beszámolót).

Szóval, csütörtökön kezdett esni a hó, de a Deres oldalán találtunk elég jó minőségű havat, így azt a szekciót jártuk egész nap.
Ezen a vonalon a múltkor sikerült a köd miatt jobbra letérnünk a gerincről Crmne felé... Nem volt jó dolog délután 3kor sötétedés előtt bolyongani az erdőben, végül olyan 8órára ki is értünk a műútra a hegyimentők segítségével, kocsik északon, szóval emlékezetes kaland marad.

16. péntekre elég szép mennyiségű hó érkezett, viszont nagy volt a köd és egész nap havazott. Délen még a völgyben is állt a köd, így átmentünk északra és a Lukova-Otupné közötti erdőt jártuk kizárólag. Ami megdöbbentő volt, hogy nem voltak rajtunk kívül... Egész nap mi firkáltuk össze az erdőt, délután 1-2 körül láttunk pár sielőt. Fantasztikus nap volt, hogy csak a miénk az a rész.

17. szombat Elállt a hóesés és a csúcson kisütött a nap. Bemelegítő kör a Deres oldalán, egészen le majdnem Krupováig.
Utána irány a csúcs és a várva-várt északi kuluárok rengetege.
Egész nap olyan kuluárokban mentünk, amikben mi húztuk az első nyomokat. Egészen zenzációs élmény volt. Részben kellett a helyismeretünk és részben a szerencse is, hogy nap végén még találtunk ilyet :)
Két vonalat jártunk, kisétáltunk a Deresig a felvonó tetejéig, majd onnan le, illetve a piros 1-es pályáról balra kitérve kerestünk és találtunk nagyon jó helyeket.

18. szombaton délen nem ment semmi reggel az orkán miatt, így nem is csúsztunk, de az előző 3 nap minden igény kielégített.

Ez után a szezon után nem tudom nem megvenni jövőre is a szezonpasszt, ha van hó akkor elképesztő hely Chopok még úgy is, hogy az elmúlt 4évben 45-50napot töltöttem itt. A helyismeret, az ár/érték és a közelség alapján nem tudok lemondani róla :)
IMG-5813.JPG
IMG-5788.JPG
IMG-5789-1.JPG
IMG-5793.JPG
IMG-5801-1.JPG
IMG-5804.JPG
IMG-5805.JPG
IMG-5844-1.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.