Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síkötés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síkötés
2018.02.09. 09:14
:-)

elnézést nem akartalak megbántani, de ez a cégek policyja. A költcsönzőseké még rosszabb!

Egy kis történt:

Béreltem az Intersport rentben egy túra setet, a számítógépen beirtam az adataiat, oda adtam a nőnek. Tudtam, hogy a kg alapján akarják beállítani, de nem akartam 100 kg-sra hazudni magam, gondoltam majd megkérem, hogy húzzák erősebbre.

Na de a kiszolgálló nem volt hajlandó erősebbre húzni úgy hogy mondtam, hogy alárírom, hogy én kértem. Gondoltam jó, akkor elkrem tőlle a szerszámot, hogy majd én beállítom, mondta, hogy azt se teheti. Gondoltam sebaj, majd a liftnél beállítom magamnak, de ott sajnos nem volt olyan kicsi csavarhúzó amivel betudtam volna állítani az egyik csavar. Na sielhettem tojás héjakon aznap.

Egy barátom nemrégiben svájcban bérelt cumot, ő felhazudta magát kg-ban, de így is leoldott neki. Kért a liftestől szerszámot, a nyugat európai kollegái nem merték elhinni, hogy hozzá mer nyúlni a kötéshez. Mondjuk a jó barátom nem egy sí vb-n volt, illetve volt osztálytársa akiből olimpiai bajnok sielő lett. Jó magam is le versenyeztem van 25 évet így láttam, már kötést és éltem meg már jónáhány esetett, amikor oldani a kellett volna de nem oldott vagy nem kellett volna oldania és oldott.

És jártam is már porul szerul állítottam be a nagy sietségben a parkolóban a símet, mert kölcsön adtam kiprobálni. Obertauernben az egyik 45 fokos kulőár utáni kicsit kevésbé meredeken elég gyorsan vagy 100-al mehettem, amikkor egy hóalatti patak jégrinéje leütötte a nem terhelt sít, nyomtam még egy kanyar és amikkor terheltem volna arra a lábbamra egy 40 m-es bukfenc pardét adtam elő. A a jégrinnént megtaláltuk, a sít nem.

Bízonyosan szarul állíthattam be mert egy 16-ig húzható igen masszibb full vas kötés volt rajta, amit 12-esre tekertem a 70 kg-mal.

Volt egy másik eset is, akkor a nyakam bánta, hogy leoldott, az is kölcsönadás utáni gyors visszaállításból fakadt, ott ugy gondoltunk a gyengék fegyvere a kanyarodás és délután kanyarodás nélkül Murauban a lemenőpályán mentünk, egy jó barátom ment elöl ő a sielőket úgy megzavarta, hogy kiszámíthatatlanná vált a mozgásuk, így néha igen élesen kellett kanyarodni, hogy ne üssek el senkit, na ilyenkor eldobott egy bucka bal sí le én meg probáltam egy lábon a buckás pályán megállni, na eldobott egy másik bucka és a nyakam bánta egy ideig nem néztem balra. :-)

Na ha bajom töténik és perelek, akkor az a kötés gyártónak nem jó. Másik hogy ha bajom lesz akkor elhiresül, hogy xy gyártó termékét használtam az sem jó. Ezért nem szeretnék hogy az emberek állítgassák a síkötést.

Amugy bizonyos kötésekről tudjuk, hogy szokott leoldani és azt egy kicsit máshogy kell beállítani, hogy ezt vagy azt elkerüld.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.