Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Superdevoluy
síterep infó oldal
ÜZENETEK (187)Időben csökkenő Időben csökkenő
4.0
93 élménybeszámolót írt
93
14 éve tag
2015.02.09. 10:53
Ha megengeditek pár szóval méltatném ezt a síterepet tekintve, hogy 01.31 től egy hetet ott töltöttünk.

Az oda vezető út az olasz szakasz miatt szerintem kifejezetten drága tekintve, hogy a fizetős kapuknál oda vissza kb 50e ft ot kellett fizetnünk. Ez szerintem durván aránytalan.

Egészen Gap-ig kifejezetten tiszta és jó útviszonyok voltak. Utánna már kellett a hólánc emiatt a reggel fél 4 es indulásból lett majdnem éjféli oda érkezés, igaz egy út le is volt zárva a hóakadályok miatt.

A szállás kifejezetten primitív szerintem olyan 20 éve biztosan nem csináltak semmit. Ez gyakorlatilag egy apartman telep több önálló 5-6 emeletes épülettel, és a pálya közvetlen közelébe 10 emeletesekkel. Nem volt koszos, nekünk szerencsénk volt, de a 8 személyes apartmanban rendkívül szükösen voltunk.

A pályákat nagyon ritkán ratrakolják, úgy vettem észre, hogy ha tiszta az idő és van kedve a kezelőnek akkor kimennek picit. Ez a felső fekete szakaszra nem vonatkozik.Ott nem volt kezelve egy hét alatt egyszer sem. 4-6 üléses felvonókkal az egész bejárható, kényelmes profi a felvonó rendszer.

Amikor szép idő van gyönyörű a hely, meglepő, hogy amikor lent és a hegy közepén sűrű köd van akkor fent a csúsz környékén ragyogó a napsütés. Nekünk a 6 napos síelésből 1 napos időnk volt,1 elfogadható, a többit sűrü ködben kellett menni, ettől függet jól síelhető volt, bár szokni kell, hogy nem lát az ember egyáltalán egy szakszon. A pálya rendszer kifejezetten jól van kiépítve be lehet barangolni az egészet keresztbe hosszába minden irányban, mindenki megtalálja a kedvére valót. Fura, hogy a piroson is néha botozni kell, mert emelkedik a pálya néháyn szakaszon. Az árak szolídak, a népek barátságosak, a táj magával ragadó. Este nincs élet semmi szinte.

Ettől függetlenűl,ha közelebb lenne vagy 1000 km-el hetente mennék. Az utazásra hajtósan lehet számolni 16-20 órát de ez nagyban függ a tömegtől is mert a Francia oldalon visszafelé az volt. Az olaszoknál a benzin a pálya mentén 1.7 euró körül is volt, szóval nem olcsó oda jutni.
20150206-154029.jpg
Pucu
2 élménybeszámolót írt
2
12 éve tag
2013.03.26. 11:52
Sziasztok!
Mi 2013.03.16-23-ig síeltünk itt. A pályák mindent egybevetve jók, de azért nem hajtják halálra a ratrakokat. Ennek azét volt pozitív hatása, mert az első nap leesett 40 cm friss havat meghagyták szűzhavazni. Sok az olyan pálya ahol szinte lejtés sincs, sőt. Találkoztunk olyan piros pályával is ami emelkedett, ez boardal nem volt túl jó. A lenti pályák az erdő miatt nagyon hangulatosak és tényleg mindenki talál magának megfelelő pályát. Szóval érdemes kipróbálni!
A szállás. Itt aztán le kell adni az igényeket. Mi az UNITRAVEL-lel utaztunk. A pályaszállás annyit jelentett, hogy kb 300m-t kellet gyalogolni minden nap, reggel lefelé este fölfelé. Szóval nem pályaszállás! A tárolóban egy hétig állt a 3-4 cm-es víz, mert nem volt jó a lefolyó.A csúszásgátló gumit itt nem is ismerik még a lépcsőkön sem! A 6 személyes apartman nem kifejezetten tágas, sőt. De sok jó ember..... És amúgy meg síelni mentem nem fényűzni. Volt meleg víz, fűtés és ágy, no meg haverok és buli minden este, ennél több nem kell.
Nos Röviden ennyi.
sampas
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2012.03.19. 16:34
Sziasztok!
Január végén töltöttünk egy hetet ezen a síterepen.
A pályák nagyon jók és jól karbantartottak voltak, hosszúak, szélesek és minden fajta sítudáshoz találsz megfelelőt
Na de a szállás....!!!!
A SNOWTREX nevű cégen keresztül foglaltunk nagyon kedvező árú csomagot : szállás és síbérlet. Hozzávetőleg 50 ezer Ft/fő áron. Hozzáteszem, hogy az út oda benzinnel, autópálya díjjal együtt fejenként még 25 ezer forintra jött ki.
17 óra vezetés után megérkezvén nem tudunk az épület előtt leparkolni a kipakoláshoz, mert a bejáratot sorompó zárja el. Így kb 250-300 méterre cipeltük a csomagokat, a havon és jégen át.
Na ekkor láttuk meg az apartmant. Sokkoló: szörnyű kicsi és nagyon koszos. Nehezen bevittük a cuccukat. (öten mentünk hatszemélyesbe) Nem volt szekrény csak 2 db nyitott polc és néhány akasztó. Ha a konyhában le akartunk volna ülni az asztalhoz, akkor ott már megmozdulni sem lehetett. Az emeletes ágy mindjárt az előszobában a bejárati ajtó mellett volt. A fürdőről és a wc-ről ne is beszéljünk. Az egész egy hetvenes évekbeli lelakott kollégiumi szobára emlékeztetett.
A párom, aki a bepakolás után parkolót keresett, őrjöngve jött be és elmondta, hogy parkoló az nem volt. Neki kellett helyet ásni magának. (ez nem lenne baj, na de ugye 17 órát vezettünk...)
Az ágyon lévő matrac és egyéb körülményeket jól jellemzik az alábbi linken található fotók.
http://www.tripadvisor.com.my/Hotel_Review-g660472-d647189-Reviews-Residence_LaGrange_Les_Chalets_de_Super_D-Saint_Etienne_en_Devoluy_Hautes_Alpes_Provence.html

Le sem vetkőztünk, úgy aludtunk, mivel tudtuk, hogy itt nem maradhatunk. Másnap reggel a cég helyi képviselője segítségével átköltöztünk egy másik szállodába:Le Hameau du Puy, melyet szintén árul a SNOWTREX hasonló csomagban. Mindössze 20 Euró/ fő / hét különbséggel.
Nagyon elégedettek voltunk: tiszta, rendes apartmant kaptunk. A cég helyi képviselője mondta, hogy a főnökével elrendezi a költözést, de biztosan rá kell valamit fizetnünk. Mi boldogan elmentünk síelni (persze egy fél napot már veszítettünk).
Este közölték velünk, hogy a teljes árat fizessük ki ezen a szálláson és majd utólag elrendezzük. Így is tettünk.
Egy rosszul induló, de aztán nagyszerű vakáció után haza érve megírtam a cégnek a kifogásainkat. Először azt válaszolták, hogy küldjük el nekik a másik szálláson kapott számlát. Megtettük. Ekkor azt mondták 2 hét gondolkodás után, hogy nem kárpótolnak semmiért, így jártunk. Ha piszkos volt a szállás miért nem takarítottuk ki.
Ekkor arra gondoltam, hogy megosztom veletek a történteteket, hogy elkerülhessétek azt, hogy esetleg rosszul süljön el a síszabadság. Hála istennek mi megtehettük, hogy kétszer fizettük ki a szállást, és a végén jól éreztük magunkat. Ja, és természetesen a cégnek nincs magyarországi kirendeltsége, én is Írországgal leveleztem.
Szóval Superdevoluy szuper, SNOWTREX szörnyű. Vigyázzatok hol foglaltok!!
szaszuka
66 élménybeszámolót írt
66
16 éve tag
2011.10.15. 10:48
Szia Isti!

Nem rossz hely (én 2szer 1 hétig karcoltam itt a hegyet), de szerintem Alpe du Huez és Les 2 Alpes után visszalépés lesz. Március végén szvsz necces lesz a hó..., nézd csak meg a magasságadatokat:
Les 2 Alpes 3600 m a teteje
Alpe du Huez 3330 m a teteje
Superdev 2450 m a teteje
Persze mindenez időjárásfüggő, lehet, hogy szűzhavazni fogtok :)
Jó csúszást!
Előzmény: (Eszteván 121474)
Eszteván
100 élménybeszámolót írt
100
13 éve tag
2011.10.07. 14:19
Sziasztok,
március végén mennénk ide.
Korábbi tapasztalatok érdekelnének, mennyire hóbiztos ilyenkor a terep, milyen minőségű hó szokott lenni március végén? (Idén márciusban Alpe du Huez-ben voltunk ott locsogott, majdnem vízisí - nem szeretném ha jövőre is ilyenbe lenne részem - viszont Les 2 Alpesben ugyanakkor nagyon jó hó volt)
Haladó sízőknek mennyire ajánljátok? Freeride, szűzhó sízés lehetőségek? Jól karbantartottak a pályák?
Nagy a tömeg ebben az időszakban?
Hütte, apre ski, szállás tapasztalatok nem nagyon érdekelnek, sízni mennék...
Előre is köszi.
Üdv,
István
Abendwind
8 élménybeszámolót írt
8
14 éve tag
2011.04.12. 14:28
Nagyon meleg volt.. jók a pályák, de sajnos az alján már kásásodott és sok pálya le volt zárva.. Kellemes hely, de nálam még mindig Puy St. Vincent viszi a prímet! Amúgy minden okés volt.. jók a hütték is. Szerintem tanulóknak nem ajánlott... mert -véleményem szerint- kicsit meredek és nincs olyan rész, ahol biztonságérzet kapná el a tanulót...
Ajánlom mindenkinek, elfogadható hely! :) (márc. 19-27)
Adam87
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
2011.03.28. 18:57
Tegnap hajnalban jöttünk meg, végig sütött a nap, napról napra egyre kevesebb hó volt a pályákon, de a pályamunkások tényleg sokat dolgoztak. 1800 m alatt nagyon olvadt a hó, a felső pályák viszont közel tökéletesek voltak közel porhó minőségben. Volt pár pálya, ahol egyre több lett a kibukkanó kavics a hét vége felé, de nem volt vészes mert könnyen észrevehető helyen voltak. Ami nagy pozitívum, hogy a csúcsról induló két fekete pályát kezelték (akik korábban már voltak itt, mondták, hogy ezeket békén hagyják általában), valószínűleg azért jutott idő ezen pályák ápolására, mert a lentiek közül párat bezártak, mert egyszerűen elolvadt a hó rajtuk. Összességében elégedett vagyok a pályák hosszával, nehézségével, viszont ami hátrány az a négyüléses felvonók hiánya. A piros pályák többsége csak tányéros felvonóval érhető el, ami fárasztó, több időbe telik, ill. elavult 2011-ben. Az alsó pályákon (többségük kék) szinte kizárólag ülős felvonók vannak, amelyek elég modernek, összehasonlítva a franciáknál eddig tapasztaltaknál (gyors, kényelmes). Superdevoluy-hoz hasonló terepen eddig Chamrousse-ban és Puy St. Vincent-ben voltam, előbbit mérföldekkel veri, utóbbinál is sokkal változatosabb és nagyobb rendszer. Csak ajánlani tudom ezt a terepet. Az üdülőrészen lévő szalagházban mindent meg lehet találni, ami szükséges, 2 disco is van az éjszakai élet kedvelőinek. Sok fiatal volt a pályákon, viszont esténként kevesen mentek bulizni. A hütték **%# drágák, 5eur fél liter sör, egy fogásos ebéd 20euró itallal, a lenti bolt is drágább, mint a városban, érdemes Gap-ban, vagy Briancon-ban feltölteni a készleteket. Legjobb pályák a Sommarel felvonó mellettiek, a térképen az 53as, ahol versenyezni is szoktak, és a csúcsról induló két fekete. A szobák elég tágasak és modernek voltak a helyi viszonyokhoz hasonlítva, a kaucióval nem volt gond, korrekten viselkedtek. Jövőre március elején fogok menni, mert ez már eléggé utószezon fíling volt.
Adam87
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
2011.03.17. 12:09
Sziasztok!
Mi 18-án pénteken megyünk Devoluy-ba, egy kis havazást ígérnek a j2ski-n, de a webcam-en látok sötétebb foltokat. Volt valaki az elmúlt hetekben ezen a terepen? Milyenek a tapasztalatok? Ha kiértem, írok egy kis helyzetjelentést a viszonyokról, mert látom utánunk is mennek majd SUeprdevoluyba.
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2011.03.02. 17:17
Meg lesz!

Rob
Előzmény: (arius 113118)
arius
7 élménybeszámolót írt
7
13 éve tag
2011.03.02. 11:37
Szaisztok!
Na végre van már itt is valaki rajtam kívül!!! :)
Mi még nagyon sokára megyünk, márc. 26, de ha Ti visszajöttök írjátok már le légyszi pár szóban, hogy milyen volt a hely, meg úgy általában. Köszönöm!
Jó havat, jó sielést!
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2011.02.27. 10:50
Nekem nem kell WiFi. En sielni akarok. Ha este tudok sokaig ebren marad, netezni, filmet nezn, akor nem sieltem eleget nappal!

A gimnazistak.. hat ok mintha pont forditva csinaljak....

rob
Szunyogh Károly
11 élménybeszámolót írt
11
16 éve tag
2011.02.26. 21:12
Mi is 46fös baráti társasággal voltunk a Chalet Super D. nevű apartmanokba. Ami közel volt a recepcióhoz ott max. a 2.emeletig volt Wifi. De inkább síeljetek.
Előzmény: (robi 112367)
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2011.02.26. 17:56
Szia Karoly

Koszi az info.

Busszal megyunk. 66an! Plusz 4 fo kocsival jon!

Kajat, persze, hogy viszunk, de sok gyerek, sajnos 14-18 evesen sem tud fozni... es sokan , valljuk be, lustak hoza, meg sajnos napkozben nem fogjak fel, hogy sielni kell es allandoan beulnek a huttekbe....

Megigertem a szuloknek, hogy utana nezek az arak utan.... igy, jol jon az infod.

Nem tudom, hogy melyik hazban lakunk de ha nem lesz WiFi az aparmanokban a gyerekek hisztizni fognak... az eredeti Les Orres-i aparmanokban allitolag van....

robi
Szunyogh Károly
11 élménybeszámolót írt
11
16 éve tag
2011.02.26. 16:07
Szia Robi.
Mi Január végén voltunk Devoluy-ba.
Nekünk nagyon bejött. A baquette pékségbe 0.90 cent a kroaszon 0.80 cent a pálya meleti kajáldák se olcsók. A sült krumpli jó nagy adag 5 euro,saláta tál tetején tonhal 7 euro. Mi ezt ettük ,kettőnknek bőséges volt. Az üdítők és a sör is úgy 3 euróba kerültek. De gondolom visztek kaját.
A recepción van Wifi.
Mivel utaztok?
Jó síelést.
Előzmény: (robi 112325)
robi
141 élménybeszámolót írt
141
22 éve tag
2011.02.26. 13:33
Suli csapattal megyunk ide kethetmulva... Milyenek a helyi koltsegek?

Mit mondjak a gyereknek, hogy menyi penzt kell vinni ahoz, hogy a helyi boltokban tudjanak venni, az alap veto elemiszerek? Teh, kenyer, stb, stb....

Es a huttek?

Ugyan ezt kerdeztem Les Orressal kapcsan de gubbanc tortent, es oda nem mehetunk, hanem Superbe kell mennunk....

koszi

rob
Estiszellő
3 élménybeszámolót írt
3
13 éve tag
2011.01.31. 15:27
Sziasztok!

Márc. 17én megyek ki!
Meséljetek.. milyen volt?
Milyenek a pályák.. .stb.
köszi
arius
7 élménybeszámolót írt
7
13 éve tag
2011.01.22. 21:39
szia!
szerinted az idén be merjem e vállalni márc.26-tól ezt a helyet? Milyen volt a pár évvel korábbi márciusi heted itt? Igazság szerint mi La joue de loup-ra megyünk, ami azt hiszem a közvetlen közelében van. Köszi a válaszodat!
Előzmény: (inza 47417)
Nando
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
2010.02.05. 07:11
Csak jelezni szeretnem, hogy nem friss a hojelentes. Joval tobb ho van kinn most.*

*köszi, intézkedtünk, már friss! /Admin/
Nando
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
2009.11.24. 08:20
Szia kupia!

Jo hely ne felj elvezni fogod. Eleg ujak a szallasok es a palya is konnyen besielheto.

Kellemes kis hely.
kupiasznobiman
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2009.11.11. 10:41
Nem igazán írtok a fórumra! Mi jan30-feb8 között megyünk! Sokat olvastam itt, de kiváncsi lennék 1-2 tavalyi beszámolóra, valamint, ha valaki a Challets Super Devouly***-ban aludt, akkor írhatna nekem valamit róla. Pl: konyha, szobák, ilyesmi. Személyes vélemény az egészről!
Köszi!
üdv:
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.