Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovénia
Rogla
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Rogla Hotel - "Green Holiday" csomag - 2 éjtől
ÜZENETEK (206)Időben csökkenő Időben csökkenő
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2023.01.07. 23:32
Hosszú helyzetelemzések után, január harmadik napját végül itt töltöttük a goltei pályaszállásunkra vezető úton. Itt több pálya ment.
Nem sikerült ugyan nyitásra odaérni, de az adott időjárási és hóhelyzetben nagyobb tömegre számítottam. A kellemesen tavaszias időjárás ellenére a sítérkép jobb oldalán az összes felvonó és a közvetlenül a 4üléses alatt futó 10-es pálya kivételével az összes hozzájuk tartozó pálya üzemelt.
Csúsztunk párat a 9-es pályán amit a 4üléses felvonó szolgál ki, de az idő előrehaladtával viszonylag gyorsan nőtt a síelők száma és a "meredek" részen ahogy az lenni szokott, sokan megálltak, fékeztek, ami a laza hóban gyorsan buckásodást, ez pedig káoszt okozott. A pálya alapvetően továbbra is jól síelhető maradt, csak az egymásra várakozó síelőket kellett kerülgetni, ezért az ülőfelvonóhoz képest halszálka formában elhelyezkedő csákányosok felé vettük az irányt. itt sokkal kevesebben voltak, a hóminőség egész nap jó maradt, a várakozási idő órával nem is volt mérhető. Egyébként az ülősnél sem kellett sokat várni.
Délutánra beborult az ég, aztán szitálni kezdett az eső és ez 3-fél4-ig meg is maradt. Ez idővel lohasztotta az emberek lelkesedését, az ülőfelvonónál is kevesebben lettek.
Az alsó hüttében elfogyasztott ebéd (rendben lévő leves, feledhető, de azért nem rossz hamburger és finom almáspite) után a legalsó csákányospár melletti pályákon töltöttük az időt, majd egyedül még barangoltam egyet majdnem zárásig.
A kimondottan enyhe idő ellenére jó kis sínapot tudhattunk magunk mögött.
Már december volt mire a szállásfoglalásig jutottunk és itt is befoglaltunk első körben egy szállást, de mivel Golte szimpatikusabb volt, az ittenit lemondtuk. Valahogy a síterep hangulata engem annyira nem fogott meg, nem is kimondottan modern, de a hóágyúkat egyértelműen bátran használják és látszik, hogy amikor hideg volt és havazott, nem pihentek rá a dologra (mint pl. Goltén), hanem mindent megtettek azért, hogy a lehető legtöbb pályát üzemben tarthassák. Ezért is értékeltem ****-ra őket. Rendkívül jó a hozzáállásuk, Szlovéniában ilyet még nem tapasztaltam! Ha hangulatra nekünk nem is ez lesz a kedvencünk, bátran ajánlom mindenkinek, nem csak hóínséges időkben!
Nem a legmegszokottabb, hogy a parkolók a pályák tetején vannak, de a megközelíthetőségre gondolom havas időben sem lehet panasz, az út is jól karbantartottnak tűnik.
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2023.01.06. 02:25
A roglai csoda. Akár ez is lehetne a bejegyzésem címe.
Az elmúlt 2 napon Roglán síeltünk családommal és barátainkkal.
Első nap:
A szállásunk Loce településen volt a hegy lábánál és éjfélkor még +7 fokot mutatott a hőmérő, reggel +9 fokra ébredtünk, így kétkedve indultunk fel a hegyre, hogy lesz-e itt síelés, van-e értelme felmenni.
A hegy teteje ködbe burkolózott, amit amúgy nem szeretünk síelés közben, de most jót tett nekünk a köd, mert felérve a pályákhoz már „csak” +2 fokot mutatott az autó hőmérője. Sajnos az előző nap még nyitottnak jelzett hátsó (11, 12) pályákat időközben lezárták, így csak a középső rész ment, de nagyon korrekt módon a napi jegyek árát csökkentették a felnőttet 5 euroval 39-ről 34-re a gyereket 23-ról 20-ra. Az árcsökkentés az órás jegyekre is vonatkozott.
A pályákra érve nem hittünk a szemünknek! Az enyhe idő ellenére tökéletes pályák fogadtak.
Rogla minden tudásszintnek kínál megfelelő pályákat, az egyetlen hátránya, hogy a pályák rövidek így sokat kell felvonózni. Jelen esetben az 1 db 4-es ülős mellett csak csákányosokkal lehetett feljutni a pályák tetejére. Hamar bejártunk minden pályát. Délelőtt a kedvencünk a 7-es, 8 -as pálya volt itt csúsztuk a legtöbbet, de pörögtünk a 3-as, 4-es, 6-os pályákon is. Az ülőssel csak egyszer-egyszer mentünk fel, mert a mellette lévő 9-es pálya a letörésnél elég hamar összebuckásodott és mivel először mindenkinek, kezdőnek haladónak azon kell lejönnije érdekes jelenetek játszódtak le. Tömeg, eső kelő kezdők, közöttük száguldozó profi sízők és nem annyira profik de bátrak. A felvonón ülve láttunk olyan pillanatot amikor a letörés úgy nézett ki mintha géppuskával sorozták volna le mindenki feküdt. Na ebből nem kértünk. Ettől az egy pályától eltekintve az összes többi pálya tartotta magát és csak késő délutánra kezdett kicsit olvadni és buckásodni amikor már a nap is kisütött. Dél körül meglátogattuk a parkolóknál lévő fenti hüttét. Az ételek nagyon finomak az árak teljesen korrektek voltak. A teljesség igénye nélkül: pizza 10.9, gombaleves 5.8, helyi specialitás bőséges húsos leves+kenyér 9, forralt bor 3, capuccino 2.8, hot-dog 5 euro.
Ebéd után újra irány a pálya. Nem voltak kevesen, de sorok a felvonóknál sehol sem alakultak ki. A pályákon is eloszlott a tömeg. Sok honfitársunkkal is találkoztunk. Sajnos az egyik kedvencünket a 7-es pályát délután lezárták síelő palánták edzése miatt.
Mindent egybe vetve, az időjárási anomália ellenére hibátlan sínapot zártunk, kellemesen elfáradtunk. A sok csákányozást azért estére megérzi az ember a vádlijában.
Második nap:
Reggel szállásnál a szokásos +9 fok. Mi azonban az előző napi tapasztalatokkal felvértezve magabiztosan indultunk felfelé. Csakhogy egyre közeledve a csúcshoz csak nem akart csökkenni a hőmérséklet. Szép tiszta idő volt egy kissé feltámadt a szél, Végül felérve +6 fok várt minket. Újra kicsit aggódni kezdtünk…
Nem tudom hogyan, de míg a 200 méterrel alacsonyabb Mariborban szinte az összes hó elolvadt, itt Roglán tartja magát a hó, sőt annak ellenére, hogy a hegy lábánál éjszaka is vastag plusszok voltak fent a hegyen reggelre szépen kifagyott keményre ratrakolt tökéletes pályák fogadtak a reggeli +6 fok ellenére. Ráadásul a 9-es pálya közepét leszámítva kora délutánig tartották magukat végig remek síélményt nyújtva. A jegyek „természetesen” ismét kedvezményesek voltak.
Bár a körülmények még ijesztőbbek voltak mint előző napon ismét nagyon élveztük a napot. Nekem személy szerint most a 3-as pálya volt kedvenc.
A gyerekek is nagyon jól érezték itt magukat. Ez egy korrekt, igazi kis családi síterep ami ráadásul a csodával határos módon dacol az időjárási viszontagságokkal. Érdemes kipróbálni.
Tepsi
1 élménybeszámolót írt
1
4 éve tag
2022.02.08. 21:50
Sziasztok! Február 4-8-ig voltunk Roglán. Oltás elfogadás és érvényesség 270 nap. Pcr teszt 48h, antigén gyorsteszt 24h-ig érvényes. Planja sípálya tetején, a sílift felső állomásával szemben egy konténerben lehet tesztet csináltatni, csak bankkártyás fizetési lehetőség van (7€/ nap), 15 perc alatt eredmény. A síbérlet pénztárnál a magyar védettségi igazolványt személyi igazolvánnyal elfogadták, az úniós covid tesztigazolvány QR kódja nem volt megfelelő számukra. Minden hüttébe QR kódolvasás van, védettségi- + személyi igazolvány megfelel az ellenőrnek.
A szállodában az úniós covid igazolványt vagy tesztet bejelentkezéskor egyszer kellett bemutatni.
Gyerekeknek 12év felett ugyanez a követelmény.
tmarothy
11 élménybeszámolót írt
11
13 éve tag
2022.02.01. 10:50
Sziasztok!
Roglán keresek magyarul beszélő síoktatót, tud esetleg valaki tippet, kontaktot?
s_gyula_
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2022.01.21. 08:33
Vasárnap 16-án látogattunk el Roglára ismét (2021.12.28-án is voltunk). Pályákon kívül jóval kevesebb hó volt már.

Jegy vásáslás:

A lépcsőnél mi a EESZT applikáción az Uniós oltási igazolást mutattuk be személyigazolvánnyal együtt (2 oltással).
Beolvasták és mehetünk is tovább vagy a kiszolgáló helység felé vagy a jegypénztárhoz (maszkban).
Jegyvásárlás és a lifteknél már nem kértek semmit.
Felvonóknál már a maszkot sem hordták még az ottani dolgozok sem.

Jóval kevesebben voltak, mint decemberben. Felvonóknál a várakozás maximum pár perc.
Pályák nagyjából rendbe voltak, néhol buckás.
Viszont a síterep Jurgoven részen szinte üres és remek pálya minőség.
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2022.01.19. 11:40
Újdonság!
Roglán naponta van lehetőség Covid-19 antigén gyorstesztelésre, mindössze 7 € /fő áron, hétfőtől-szerdáig 8-14 óráig, csütörtöktől-vasárnapig 8-18 óráig!

Szlovéniába oltottan, vagy covid betegségből felgyógyultan, vagy tesztelve is utazhatsz! (tesztelni az oltottaknak, felgyógyultaknak nem kell).

https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/szlovenia-minden-oltast-elfogad-egyszeruek-a-szabalyok/
active
9 élménybeszámolót írt
9
17 éve tag
2022.01.09. 15:09
Tegnap voltunk Roglán. A bérletvásárlásnál és az étterem bejáratánál is elég volt felmutatni a védettségit.
Előzmény: (afabi8 214155)
afabi8
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2022.01.09. 10:57
Azt szeretném kérdezni azoktól akik voltak kint, hogy a sima védettségi igazolványt elfogadják vagy csak az eu covid igazolvány a megfelelő? Nem vagyunk oltva és nem regisztráltan estünk át a betegségen.
A válaszokat előre is köszönöm
Panyo11
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.08. 08:21
Köszönöm szépen! Kipróbáljuk mindenképpen!
Előzmény: (Kis Kovi 214099)
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2022.01.07. 16:44
Szia,

Szánkózni lehet, de elég kis részt láttam kijelölve a sípálya mellett lévő fenti víztározó oldalában, ahova a négyüléses érkezik a rendszer tetejére.
Ezen pici szánkópálya alatt indul a sífutó útvonal, illetve elég közel van a sípálya is.
Titkos tipp, közvetlenül zárás után, amikor még a pályakarbantartás nem ment nagyüzemben, többen csúszkáltak egy nagyon lankás gyakorló sípályán (kék 1-es), ami szintén a rendszer felső részén van, a sportpálya (nagy foci pálya futókörrel) alatt.
Esetleg még a sífutó pályák környékén lehet erre alkalmas területet találni, de természetesen a sífutó pályákat, nyomokat nem "szabotálva"

Ezen kívül van egy rendes, kötöttpályás:), bob is, de az nem a sípályánál van, hanem a Hotel Rogla mögött a hegy déli oldalán. Szerintem elég hosszú pálya (a hazai visegrádinál jelentősen hosszabb) , igaz mi nem próbáltuk ki, bár terveztük.
Emlékeim szerint 15 EUR körül volt 3 menet.

Van még egy komolyabb lombkorona ösvény is egy impozáns toronnyal, ahonnan le lehet jönni egy zárt fémcsúszdán (azt hiszem ide 10 EUR-s belépőt láttam kiírva).
Előzmény: (Panyo11 214098)
IMG-1112.JPG
IMG-1102.JPG
Panyo11
2 élménybeszámolót írt
2
2 éve tag
2022.01.07. 16:12
Sziasztok! Roglára szeretnénk menni februárban, sajnos nem mindenki tud síelni vagy snowboardozni ezért szeretném kérdezni, hogy szánkózni lehet e? a térképen látok szánkópályát csak nem tudom, hogy az nem a bobpályát jelzi vagy az szánkópálya? illetve, ha igen lehet e bérelni szánkót?
Köszönöm szépen! Üdv: Sanyi
bertazs
107 élménybeszámolót írt
107
11 éve tag
2021.12.24. 23:35
12.21-én kedden 4 napos sítúránk utolsó napján Krvavecból hazafelé Roglát kerestük fel. Már a szerpentinen felfelé látszott, hogy fent kissé ködös lesz az idő és az autó hőmérő -5 fokot mutatott. Felérve ez -7-ig süllyedt. A parkolóban a pénztártól kicsit távolabb álltunk meg az autóval, hogy a kocsihoz bármikor könnyen vissza lehessen csúszni. A jegyvásárlásnál kérték az EU-s covid igazolást és a személyi igazolványokat is. Mivel a felhők kissé magasabbra húzódtak, a látási viszonyok jók voltak a pályán, viszont kellemetlen nedves hideg idő volt. A pályák nagy része nyitva volt, a hátsó 4-es ülősnél viszont csak a 11-es pálya ment, de azt is folyamatosan hóágyúzták, ami nem volt kellemes. A pályák egész nap jól tartották magukat, kicsit kemény, vékony műhó, helyenként, jeges foltokkal, itt ott kibukkanó földdel. Nekem legjobban a 7-es pálya jött be. Tömeg nem volt, sorban a nap folyamán sehol nem kellett állni. Nem egy nagy síterep, nem túl hosszú, de kellemes, jó esésü erdei, kék-piros pályákkal és a terep logikusan van kialakítva. Két a célnak megfelelő, de nem túl gyors 4-es ülős mellett csákányosok juttatnak fel a pályák tetejére. Miután, mint Mátraszentistvánon, itt is a felvonók tetejénél vannak a parkolók kialakítva, így nem érdemes lemaradni az utolsó felvonóról, ami 4-ig visz utasokat. Nem bántuk volna, ha az időjárás kicsit barátságosabb, de így sem panaszkodhatunk jó kis csúszás volt. Ha minden pálya megy egy napra Rogla remek választás.
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2021.12.13. 19:23
Ma itt csusztunk. Szuper a hó. Mivel a hegy másik oldaláról (nem az autópálya felől) mentünk meg hólánc is kellet. Az autópálya irányából minden ok, tiszta az út.

Jegyvasarlashoz, étterem itt is EU-s COVID igazlas kell. Appal ellenőrzik. Az étteremben itt szigorúbbak voltak mint tegnap. Vászon maszkot nem fogadták el, adtak orvosi egyszer használatost. (Elvben a nem élelmiszer üzletekben is ilyen maszk + védettségi kötelező ...)

Pályák szuperek. Sok a hó, kevés az ember. Jövő hétvégére talán a hiányzó részt is megnyitják.
IMG-20211213-152730.jpg
IMG-20211213-152434.jpg
IMG-20211213-130102.jpg
IMG-20211213-102946.jpg
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2021.12.07. 10:51
Maribor - Rogla síelést tervezünk dec 12-14-ig. Ha valaki csatlakozna a részletek: https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=19799

Rogla webcam képei bíztatóak:
http://www.rogla.eu/en/plan-your-visit/webcams?requireHttp=true&fbclid=IwAR0GhEZ6Cpe0UGmYPp5j0uISMRfmM-BvaHRuuca9gRtVVhoaN0jR1sU_6zc
RM
873 élménybeszámolót írt
873
19 éve tag
2020.03.01. 20:54
Pénteken megnéztük Roglát. Pestről 5:30-kor indulva egy kis letenyi vásárolgatással, tankolással 10:30 körül értünk oda. FONTOS: Szlovén autópálya matricát már a határon, vagy Letenyén a MOL kúton vegyétek meg. Barátaink gondolták majd Szlovén területen megállnak egy kútnál, a határ után volt egy ellenőrzőpont kb. 15-20km-vel, 150EU-juk bánta. (150-300EU a büntetés.) Roglára az autópályáról egy jó minőségű, de nagyon kanyargós hegyi út visz fel. Az utolsó 20-30km elég lassan ment le.

Parkolók végig voltak az út, pályák mellett. Nem a megszokott "nagy parkolós" megoldással, hanem folyamatosan egy kocsi hely merőlegesen az útra végig. Bérletet a helyiek mondták, hogy a faházban tudok venni. Kétszer körbejártam, mire kiderült, hogy az étterem sarkában van egy "kassza" egy asztalnál. (Kártyával is lehetett fizetni a srácnál ...)

A szerdai havazás (~20cm) jót tett a pályáknak, a hóminőség egész jó volt. 1-2-es baby pályák tetejéről indultunk. A pályák többsége nagyon kellemes, lankás. Az összekötők hangulatosak. A táj gyönyörű. Aki szintet akar síelni, ne ide jöjjön szerintem. Bár a 11-es piros/fekete pálya volt sportosabb. Az egész hosszú, jó lejtéssel, egész széles. Egyébként kellemesen eltölteni egy napot a családdal tökéletes.

2 db közepesen modern 4 üléses és rengeteg tárcsás, csákányos van a terepen. Csákányosból van szuper érdekes mindkét irányban húzó is ... :-)

Mi a 11-es pálya tetején ebédeltünk. A szlovén fehérkolbász káposztával
nem volt rossz, de inkább érdekes mint felejthetetlenül finom. :-)
IMG-20200228-120545056.jpg
szala4
316 élménybeszámolót írt
316
18 éve tag
2020.02.10. 21:43
Fel kell menni a hegyre más különben nem jutsz el a sípályára.
s_gyula_
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2020.02.10. 11:16
Nem derült ki, viszont autóval fellehet menni a hegy tetejére, jól kiépített. Érdemes meglátogatni a lombkoronasétányt (10 euro).
Előzmény: (Viri 208262)
Viri
715 élménybeszámolót írt
715
20 éve tag
2020.02.09. 16:54
Ez érdekes felvetés! Láttad már Rogla sítérképét? Mindössze két ülőlift van, viszont a centrum a hegytetőn található! Ide linkelem a sítérképet.
Elméletileg és gyakorlatilag ha megveszed a bérletet, természetesen használhatod a lifteket léc nélkül is.

https://sielok.hu/images/siterkepek/rogla.jpg
Előzmény: (s_gyula_ 208238)
s_gyula_
3 élménybeszámolót írt
3
4 éve tag
2020.02.08. 16:35
Sziasztok, Roglara szeretnék menni holnapi nap, felvonót használhatjuk ha csak kirándulni megyünk?
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2019.12.16. 13:30
Kedden délig még játszhatsz a Rogla nyereményjátékunkkal az értékes nyereményekért!

https://sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/rogla-nyeremenyjatek-fodij-egy-4-fos-sihetvege/

____

A játék véget ért, a síterep kisorsolta a nyerteseket!

Fődíj: Birnbaum Károly - Sopron
2. díj: Takács Barbara - Budapest
3. díj: Galli Viktor - Hódmezővásárhely

Gratulálunk, a nyerteseket e-mailben is kiértesítjük!
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.