Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Dolny Kubin - Kubinska hola
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
cmd
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Dolny Kubin - Kubinska hola
2012.02.27. 08:04
Sziasztok, Most hétvégén voltunk kint két napot. Az utazás BP-ről cca 4 óra út közbeni megállásokkal, Zólyom és Beszterce között van egy kis autópálya, amire nem javaslom a matrica megvételét (10 euró - 10 napos). Az utak mindenhol nagyon jól járhatóak. Senkit ne szomorítson el, hogy Besztercéig csak nyomokban tartalmaz havat a környezet, Donovaly-tól tél van még mindig. Nagyon régen láttam ennyi havat, és ez szerintem még márciusban is garantálni fogja a jó csúszásokat. Mi egyból a pályára mentünk, mivel elég későn értünk oda, így csak a 4 órás jegyet vettük meg (14€). Az első napon az idő sajnos viszonylag meleg volt, így a pályák állapota nem volt tökéletes, de a buckásódás és a vizes hó ellenére, sehol nem látszódott ki a föld. A megvalósult fejlesztések mind nagyon pozitívak. Az első és legfontosabb, hogy a tetőig négy üléses felvonó van. Ez egy picit lassú, de sorban állás sehol sincs. A leghosszabb idő amit felvonóra vártunk az kb 5 perc volt. A pálya bal oldalán húzódó régi tárcsás felvonó sokkal gyorsabb, bár a katapult szerű indulás a régi. A zárás után a szállásra mentünk. Ez az amit mindenkinek csak javasolni tudok: Dolny Kubin-i kemping faházai. Egy éjszaka 20 euró volt félpanzióval. Mind a vacsora mind a reggeli bőséges volt, míg a faházakban olyan meleg volt, hogy nyitott ablaknál aludtunk. Vasárnap az időjárás bemutatót tartott a kezdő társunknak. A napsütéstől a szakadó hóesésig a plusz 2 foktól a pillanat alatt -4-ig csökkenő hőmérsékletig minden volt. A pályákon viszont az éjszaka és reggel eső porhó fogadott minket.
A térképen jelölt pályák szerintem nem mérvadóak sem színezésileg sem számozásilag, egy erős piros majdnem az összes pálya a tetőn, míg egy nagyon erős kék az alsó részen. Az új nyomvonalak (nekem újak legalább is) nagyon jók, a tetőn folyamatos balra tartást javaslok. A pályán az árak: egy ebéd (egy leves, egy grill kolbász majonézzel, egy sör két szelet torta és egy tea 12€). Ami még feltűnt, hogy zárás után 3db ratrak rakja rendbe a pályát, ami mivel nem túl nagy így elég imponálónak tűnik nekem. A városi pálya (Kuzimnovo) nem megy, pedig sok hó van azon is, de teljesen elhagyatottnak tűnt, amit nagyon sajnálok, mert egy éjszakait be szerettünk volna iktatni.
Összességében, ez a régió teljesen jó alternatívája egy ausztriai hétvégének. Tanulni ideális. A kint hallott pletykák szerint, az északi oldalon is elkezdték a pályák kialakítását, ami már elméletileg jövőre meg fogja duplázni a pályák hosszát.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.