Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Valfrejus
síterep infó oldal
ÜZENETEK (86)Időben csökkenő Időben csökkenő
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2018.03.28. 23:47
Szállásunk Val Cenis/Termignonban volt, de az Eski-Mo bérlet feljogosított, hogy egy-egy napon más, közeli síterepeket is kipróbáljunk. Ráadásul ingyenes buszjárat közlekedett a terepek között, igaz csak meghatározott napokon. Így jutottunk el Valfrejusbe. Itt a fórumon írtak már róla mindenfélét. Nekem kifejezetten tetszett. Igaz, csak egy napot töltöttem el itt, de tényleg csak jó tapasztalataim vannak.
Ott kezdeném, hogy nagyon közel esik az olasz határhoz. Átjutsz a Frejus alagúton, és hamarosan ott is találod magadat. Szerencsénkre kifogtuk a hét legszebb napját, már ami az időjárást illeti. A pályákat rendesen kezelték. Persze befejezéskor már buckáztunk is, szétsíelték a szemtelen síelők. Lent már kásás is volt. Nem voltak sokan, élvezhető volt minden pillanat. A táj mesebeli. A Jeu nevű hosszú kékpályán kétszer is lecsúsztunk, annyira tetszett. Ez vitt le a Pas du Rock 2300- as oldaláról az 1550 méteren található állomásig. A térkép szerint 10 km hosszú. Nem tudom, hogy van-e ennyi, mindenesetre gyönyörű az útvonala. Pláne, hogy előtte napokig esett a hó.
Valfrejus-10.jpg
Valfrejus-9.jpg
Valfrejus-8.jpg
Valfrejus-7.jpg
Valfrejus-6.jpg
Valfrejus-5.jpg
Valfrejus-4.jpg
Valfrejus-3.jpg
Valfrejus-2.jpg
Valfrejus-1.jpg
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2012.11.25. 12:11
Itt voltam első franciaországi sítúrámon, örültem neki, hogy ez volt az első, mert így van összehasonlítási alapom. Szerintem sem jó terep. Nincsenek igazán jó pályái, a pályakezelés tényleg rossz.

A szállást nem fikázom, ez nem helyfüggő, hanem az üzemeltető felelőssége.

Egyébként pl. a francia síterepek közül Risoulról kifejezetten jó véleményem van, de tetszett Les 2 Alpes és Superdevoluy is.
Előzmény: (phjetti 144250)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2012.11.25. 08:33
Örömmel üdvözöllek a sihu fórumozók körében! "Leginkább azért írom le a véleményem, mert úgy tapasztaltam, hogy csak azok írnak, akiknek valami oknál fogva rossz élményük volt egy bizonyos hellyel kapcsolatban" Rajra!!! Írd le a jó, kellemes élményeidet! Én is leírom! A túra előtt mindig elolvasom a véleményeket, ezt összevetve a saját tapasztalataimmal, tudom mire számíthatok. Azért még soha nem változtattam az úti-célomon, mert valaki a helyről rosszat mondott! Az észrevételeket viszont figyelembe veszem, s ez igen sokszor - főleg ha először megyek az adott területre - nagyon hasznosnak bizonyult.
Előzmény: (phjetti 144250)
phjetti
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2012.11.24. 23:51
Kétszer voltam Valfrejus-ben, és mindkét hét csodás volt. Minden reggel lefényképeztük a látványt, ami a sötételő függöny elhúzása után fogadott minket. Azok a gyönyörű hegyek... Itt tanultam meg síelni, és több év múlva, sok sítábor után is ugyanolyan jó volt. Abszolút pályaszállás, jó minőségű pályák, és szikrázó napsütés jellemzi leginkább. A több kilométer hosszú kék pálya a fenyveserdőn keresztül volt a legszuperebb, ami mellett egy kis hegyi patak csordogál.
Leginkább azért írom le a véleményem, mert úgy tapasztaltam, hogy csak azok írnak, akiknek valami oknál fogva rossz élményük volt egy bizonyos hellyel kapcsolatban. Én most épp egy sítábort szervezek és az osztrák Goldeck pályát néztem ki magamnak. Elolvastam az itteni véleményeket és gyorsan meggondoltam magam. No, akkor legyen inkább Hinterstoder gondoltam, azt is elolvastam, hát a fórumozók szerint a világ legrosszabb helye! Ekkor eszembe jutott, hogy elolvasom Dachsteinről a véleményeket, az mégiscsak egy elismert, nagy színvonalas pályarendszer. Hát az értékelők nagytöbbsége ezt a síterepet is szépen lehúzta. Én meg úgy felhúztam magam, hogy inkább kikapcsoltam a gépet. Ezután jutott eszembe, hogy elolvasom a véleményeket Valfrejus-ről, mert ott már voltam és csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. És jött a pofáraesés, Valfejust is szidják mint a bokrot. De kérdem én, aki kiakad azon, hogy tizenhét órát kell buszoznia, az miért nem megy repülővel? Vagy a franciákra jellemző kicsike apartmant túl szűkösnek találja, miért nem megy 4* hotelbe all inkusive ellátással? Vagy vajon kijön-e egy repülős szállodás út 200 km-es pályarendszerrel 68000 Ft-ból? (utazás+szállás+6 napos síbérlet) Ugye nem. Szóval nem azt kéne nézni, hogy mi a rossz, hanem hogy mi a jó. És ezek az emberek, már majdnem lebeszéltek arról, hogy idén tábort szervezzek!!!! Soha többé vélemény olvasás!!!
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2010.02.07. 21:10
Hát voltam! Nem volt nagy élmény pedig a társaság nagyon jó volt (és az itt leírtak tükrözik az ő véleményüket is). Elöljáróban kiegészíteném a Síelők.hu információját! Csak 1 kabinos felvonó van.
Ami tetszett: - a táj, - a kabinos felvonó, az E-F felvonó kiszállójánál található kocsma
Ami nem tetszett: - a többi
Amit eddig rosszat leírtak, az mind igaz és ez még nem minden. A térképen látható 5 és 7 pálya csak azért fekete, mert soha nem megy végig rajta ratrak. A meredeksége szerint inkább pirosba sorolnám Az 5 ráadásul igen szűk, néhol kevesebb, mint 10m a szélessége. A 7-es mivel nem kimondottan északi fekvésű nagyon jeges. Nincs is rajtuk tömeg. A kezeletlenség vonatkozik a 8-9 pályákra is. A 8-as pálya a felvonó előtt és alatt inkább kékeszöld. Borddal nem szabad megállni útközben, mert nem tudsz elindulni. Az 1-2-10-11-12-13 pályák élvezhetőek - már ha kezelik, és nincs kicsúszkálva, kijegesedve, mert az előttem szólóknak igazat adva az itteni ratrakosok nem a pálya karbantartásában élik ki munkamániájukat. A 4-es pálya egyes szakasza igen lapos, inkább zöld. A 3-as csak vállban izmos síelőknek való. A 16-s egy kellemes hosszú síelőknek való pálya. Bordosoknak nem javaslom. Két pont kivételével végig lehet rajta csúszni, de nagyon sok az egyirányú terhelés.
A felvonókról: Két modern felvonójuk van. A C jelű kabinos és a D jelű 6-os ülős. Az E-F egy felvonó csak középen kell kiszállni nincs lábtartója ezért - amellett, hogy lassú - hihetetlen kényelmetlen. Hasonló az A jelű szintén igen lassú 4-es felvonó, 1-58 nincs lábtartó. Itt viszont jó buli kiszámolni, mikor csekkoljak, hogy pont az 59. székbe üljek. 59-83 van lábtartó. Tudom hogy most sokan humoreszknek fogják tekinteni az írásomat, de igaz!!!! a B felvonónál péntek-szombat, az A felvonónál szombat szünnap. (Mint egyes labanc kocsmákban a hétfő ruhetag)

Egyéb: A boltban tényleg büdös van, viszont valóban jól felszerelt. Meglepődtem hogy nincs a faluban pék. Kenyeret vagy a Sherpa-ban veszel, vagy az egyik kocsma erre kialakított pultjánál. Ezen csak meglepődtem, azon viszont elcsodálkoztam és megdöbbentem, hogy nincs ügyeletes orvos, nincs orvosi rendelő. A parkolókat ottlétünkig nem takarították. Katasztrofális a 20-30 cm összejegesedett havon csúszlálni

A végére hagytam a desszertet. Kiválló freeterepei vannak. A 16-os pálya felső szakaszától kiindulva rengeteg szűzhavas területet lehet találni. S bár a pályák nagyobb része élvezhetetlen, aki szereti a pályán kívüli csúszást, itt talál megfelelő terepet. Sajnos friss hó csak az utolsó napon esett, de a szűzhavas területek addig is nagyon jók voltak
Valfrejus-1-007.JPG
imgp0986.jpg
imgp1019.jpg
imgp1036.jpg
imgp1044.jpg
imgp1098.jpg
imgp1144.jpg
imgp1153.jpg
imgp1155.jpg
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2010.01.05. 20:35
Üdv Daddy! Miután a Naturell kiesett, futottam egy pár kőrt, hogy Valmenier legyen az első hét, de a főszervezők kijelentették, hogy normális árért már nem jön össze és hát a sielés az "társasutazás". Így lett Valfrejus. De én optimista vagyok. (és különben is, ezen kívűl még lesz 2 hetem) Légvonalban nem leszünk messze egymástól.
Előzmény: (Daddy 78344)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2010.01.04. 15:02
Én is régen voltam itt, első franciaországi síelésem emléke fűződik e helyhez.
Én sem jöttem ide többet vissza, de olyan sok rossz tapasztalatom a pályákon nem volt, mint amit e rovatban olvasok. Lehet hogy szerencsém volt, mert hó az volt bőven.

Sok mindentől függ egy pályarendszer megítélése (időjárás, szállás, társaság stb.). Én pl. Les Orrest jobban szeretem, jobbnak tartom, mint Puy-t, Te pedig ettől eltérő véleményen vagy.
Azt hiszem, Mil írta valahol, hogy attól is függ, hogy hogyan akarjuk érezni magunkat.
Előzmény: (Bélapó 78255)
Bélapó
1434 élménybeszámolót írt
1434
18 éve tag
2010.01.03. 18:12
Ennyi rosszat kevés helyről lehet olvasni! Egyszer már voltam itt a 90-es évek elején, mély nyomot nem hagyott bennem. Hosszabb rábeszélés után idén adunk neki még egy esélyt. Jan 24-én indul a próba. Az előzmények hatására csak kellemesen csalódhatok.
raboka11
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2009.02.09. 18:08
Február 1-én érkeztünk haza egyhetes utunkról életem legpocsékabb helye volt Valf.
Hó rengeteg előző napokban esett kb 50 cm friss hó. Ekkor még bizakodtunk. Egész héten összevissza mentek, illetve nem mentek a liftek.
Az első házban a Cheval Blancban laktunk. Az apartmanrón pár észrevétel. A két liftet egy 1 méter széles folyosón lehet megközelíteni, sorban állás, tolakodás, ráadásúl a szemetes zsákok is tőbb alkalommal itt pihentek.Egész héten nem takarították a folyosókat. A sítárolóból ami a 2. emeleten van nem lehetett kimenni, ezért vissza a liftbe és bakancsban lefelé!
Az apartmanban nincs egy takarító eszköz, a fürdőkádnál nincs függöny (mivel töröljük fel a vizet?) A francia ágy 120 cm széles nincs külön ágy ez így két férfinak elég ciki.
Az Unitravel szervezésében voltunk. A prospektus szerint a szomszéd épületben ingyenes uszoda lehetőség, valóság 22€ alkalmanként.
A pályákról. A felső rész egy napig zárva másnap kezeletlenűl megnyitva a Col és a Géte, de a Col 1 felvonó és a Col 2 nem megy a Pas de rok ülőlift egész héten nem ment. A kőzépső résznél nincs sintkülöbség ezért gyalogolni kell 100-200 métert. Utolsó nap Csodás idő és a Ramoure ülős nem megy. Miért???? Ezét egy zöld pályán kell elbotozni a kabinoshoz.
A ramiboard által irotakkal még kiegészíthetném, de az már olvasható.
Összeségében a kilencvenes évek szlovákiai élményét idézi a pályák karbantartása és a minősége.
Szertném elmondani az elmult 10 évben minden évben voltam francia síterepen külön féle kategóriás pályákon, van összehasonlítási alapom. Ebbe a kategóriáben Val Cenis és Puy St. Vincent sokkal színvonalasabb hely.
Nem ajánlom senkinek!
YETI53
119 élménybeszámolót írt
119
18 éve tag
2009.01.07. 16:17
Üdv
Idén nagyon jó a hó itt már kétméternél több is esett, nagyon hangulatos hely és az egyik legolcsóbb, senki ne itt keresse az öt csillagot de a pénzért jó terepet kap
Szép havat Yeti
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2009.01.06. 20:40
Mi tavaly januárban voltunk itt, de mintha teljesen más síterepről lenne szó. Nem olyan rossz ez a hely, a maga korlátaival. Nekünk jó időnk volt, s hó is volt elegendő.Az alsó szakaszokon sem volt soha olvadás. Ratakok is vannak, nem is egy,csak egy kicsit körül kell nézni. Egyszer ki lehet bírni, de annyira tényleg nem jó, csak ide visszajárjon valaki.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2008.12.26. 22:44
minden terep olyan jó, amilyen jót kihoznak belőle..

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
ramiboard
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
2008.12.26. 18:09
Mi tavaly március elején voltunk itt. A legelső házban szálltunk meg a faluban. A szállásról annyit kell tudni, hogy 2 lift van benne, de csak az egyik megy a 10.-ik, a másik csak a 8. emeletig jár, ami sokszor okozott "bonyodalmat" (természetesen a mi szállásunk a 10.-en volt.:)
Kiírás semmi nem volt, azt se tudtuk melyik a lépcsőházhoz vezető ajtó, ahol le lehet gyalog is menni. A liftekre persze állandóan várnunk kellett, reggel is este is...
Voltam már korábban is Franciországban ilyen magas épületben, és ott is ugyanilyen "labirintus" volt. Tűz esetén tuti halál!!!!!
Egyébként tűrhető volt, eltekintve attól, hogy kezdésnek a terasz ablakon hatalmas repedés volt, ami már meg volt ragasztva, gondolom ha nem szólunk a kauciónk is egyből ugrik.
A pályákról annyit, hogy lent azt hittem, hogy itt már nyár van, nagyon meleg volt és tiszta fű volt minden, a pályákon csak foltokban volt hó. Szerencsénkre 2 nap múlva el kezdett szakadni, lett kb. 30 cm szűzhó. A freeride-terep elég jó, bár lehetne ötször ilyen hosszú. :) Nem nagyobb, mint Szlovákiában a jobb helyeken találhatóak (Csorba-tó, Jasna).
A csúcstól lekanyarodó pálya brutálisan szar, fej nagyságú szikladarabokkal tarkítva, azon felül nagyon buckás a pálya. Természetesen itt hóágyú nincs, mivelhogy túl magasan van.
A lankásabb részek tűrhetőek, a lenti pályák közül ami nincs lezárva, azon térdig érő buckák vannak, és ott csak ökölnyi nagyságú sziklák vannak. 10 napos ottlétem alatt egy ratrakot sem láttam, valószínű, hogy nincs is ott ilyen.
Akit érdekelnek a bunkerok, azok vannak ott bőven! Ez az egy pozitívuma a helynek!
A boltról annyit, hogy iszonyat büdös van benne, de amúgy aránylag jól felszerelt.
A felvonóknál tömeg nincs, bár így utólag ezen nem is csodálkozom..
Egyik nap átmentünk Val Thorens-be, Franciao. "legnagyobb síparadicsomába". Gondoltam, de jó lesz végre! Váltottunk valamiféle pótjegyet, ami Val Thorens egy részére volt jó. Ezzel nem is lenne gond, és a hegyek gyönyörűek, 3200 m-es csúcsok, hihetetlen kilátás és hihetetlen mértékű tömeg, és hiperbunkóság!! Még mondja vki a szlovákokra, hogy bunkók!!!
Az első baromság, amivel találkoztam Franciaországban, hogy a snowboardot csak a lábamra csatolva lehet felvinni. Akkor gondoljátok el, hogy az egy órás sorban állás közben hány ember állt a sílecével a deszkámon, és hány vénasszony és vénember (természetesen franciák) lökdöstek jobbra-balra...
A pályákon is hatalmas tömeg volt, lehetelen volt jó tempóban lecsúszni, EGYFOLYTÁBAN eléd kanyarodtak!!
Ezenkívül a pályák aránylag jók, igaz 90%-ban feketék (ezek pedig állandó jelleggel buckásak és friss hó kb. 10 percig van rajtuk).
A pályák egyébként nagyon hosszúak!
A többi felvonónál is nem kis tömeg, mindig.
Idén is Franciaországba megyünk - ezek ellenére -, de ígérem ha idén is szar lesz, oda többet soha nem megyek!!!
koki1979
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2008.12.16. 13:18
Sziasztok

Mi két éve voltunk ott és nekem semmi problémám nem volt se a szállással se a pályákkal, egy hétig végig tudtunk sielni Egy pálya volt jeges az erdei. minden felvonó ment. Az igaz hogy az erdeit nem szerettem mert hol jobra hol balra volt szakadék és semmi ami megfogjon.
La Norma autóval 15perc de mi nem sieltünk csak megnéztük.
A sok vélemyénnyel ellentétben nekem nem volt rossz, és most is tervezem hogy elmennyek még jan31-feb7ig miután visszajöttünk les 2 alpesböl
l_gyula
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.11.14. 19:38
Szia adalbert!
Meg tudod mondani mennyi idő alatt lehet átjutni
La Normára, és ValThorens-be.

Köszönöm
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2008.11.12. 21:30
Nem kell megijedni, jót lehet Val-ban is síelni. Azt mindenképpen javasolnám, hogy egy napra át kell menni La Normára is. nézzétek meg a képeket, amit a Googlr Earth-ön találni.
l_gyula
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2008.11.12. 00:21
Sziasztok !
Mi tervezünk egy márciusi síelést Valfrejusba, de
ezek után azt hiszem meggondoljuk.
raboka11
23 élménybeszámolót írt
23
17 éve tag
2008.10.16. 16:48
Nikikét kérdezem, a februári levelére most találtam rá, ha nem titok konkrétan menyibe kerül eg profi léc kölcsönzése hat napra.
stemmark
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2008.10.01. 14:32
Sziasztok!
Azért ez egy kicsit erős. Valóban a francia terepek egyik leggyengébbje, viszont az ára szintén elenyésző. ha pl. a szlovák,szlovén, gyengébb olasz,osztrák helyekkel hasonlítod, kifejezetten jó! :)
Persze aki, megengedheti magának, valóban jobb, ha a közép-, vagy felsőkategóriás helyek közül választ!

Üdv
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.