Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Időjárás Magyarországon

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Időjárás Magyarországon
2017.12.04. 13:04
Szia Seki!

Minél bonyolultabb egy sípálya üzemeltetése, annál több dolog szükséges a beindításához. A rugalmasság itt a természetes havas pályáknál lenne, de még nekik is vannak feltételek, aminek meg kell felelni. A hóágyús pályáknál azért bonyolultabb a kérdés, mert ott a pályán keresztbe vezetett vízelvezető árkokat előbb be kell ágyúzni, azt ratrakkal tömöríteni stb, tehát nem a felvonóik beindításán múlik csak a dolog. De nem akarok mások nevében nyilatkozni, hiszen ettől függetlenül mindenkinek speciális gondja is lehet, pl az éves beruházások kifutása, beüzemelés stb.

Visegrád, ebből a szempontból speciális helyzetben van, mert éppen a kettő között helyezkedik el(term. havas pálya és hóágyús is van), és nem nagy a méret, valamint nagy előny a 3 beüzemelt liftje, mely már az őszi időszakban is működik, a gyepsínek és a műanyag pályás síiskolának köszönhetően. További előny, hogy a pályák alja füves, és vízelvezető árkok csak a pályák aljában vannak, így akár 10 cm-es hó esetén is, síszános taposással már tudunk működni. Mi sem tudunk egy teljes nyitva tartást vállalni, mert ehhez személyzet és egyéb feltételek is kellenek, és minden kezdet nehéz, de látom már több pálya megkezdte a működést, tehát már választani is lehet.

Bízzunk abban, hogy a folytatás is hasonló lesz, és végre itt a várva-várt "nagy tél", és hamarosan mindenki ki tud nyitni.

Üdv! G. Rezső
Előzmény: (Seki 197020)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.