Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
SÍTEREPAJÁNLÓ
Mölltal gleccser
Áprilisi szállás+sí ajánlatok 100%-os hóbiztonsággal!
Bovec - Kanin
Síszezon május elejéig!
Áprilisi sícsomag szuper áron!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

Lengyelország témájú cikkeink

2017.12.04.
Zakopane: szombaton megkezdődött a szezon
Az elmúlt napok lengyel havazásai után a Zakopane feletti Kasprowy Wierch (Gáspár-csúcs) pályáin is megkezdődött a síszezon december 2-től. Ritka kedvezőnek mondható a hóhelyzet a Lengyel-Tátrában, amit egy korai nyitással ki is használhatnak a lengyel síelők.
2017.11.05.
Már Lengyelországban is behavazták az első sípályát
Újabb országban kezdődött meg az idei síszezon. Ezúttal már Lengyelországban is lehet síelni, igaz egyelőre csak egy 200 méter hosszú pályán. Beskid Sport Arena Szczyrk síterepe egy olyan hókészítő gép segítségével tudta megkezdeni a szezont, amely enyhe időben is képes havat gyártani.
2017.10.30.
Szlovákia, Lengyelország: tél a Tátrában
A sarkköri eredetű hideg fehérré varázsolta északi szomszédunk és Lengyelország hegyeit az utóbbi napokban. Ma reggel a Lomnici-csúcson 80 cm havat mértek. A Csorba-tónál 39 cm, Chopokon 24 cm és Poprád településen 7 cm hó esett. Ezek ma reggel 6 órai adatok. A lengyel oldalon (Kasprowy) 65 cm vastag a hó.
2017.10.25.
Lengyel-Tátra: 35 cm hó hullott tegnapig
Lengyelországban is beköszöntött az októberi havazás. A Tátra lengyel oldala (is) fehérbe öltözött tegnap óta. A helyi nemzeti park illetékesei felhívják a túrázók figyelmét, hogy téli viszonyokra készüljenek a hegyekben, és fokozott óvatossággal túrázzanak, főleg a hegy északi oldalán.
2017.05.23.
Külföldi bobpályák Magyarország közelében
A környező országokban is sok helyen találhatunk nyári bobpályákat, bár az élményhez már drágábban juthatunk hozzá, mint idehaza. Összeállításunkban a viszonylag közeli pályákat gyűjtöttük össze. A bobozás nagy élmény minden gyereknek és "örök gyereknek", érdemes beiktatni a nyári programba!
2016.11.15.
Lengyelországban is megkezdődött a síszezon
A hétvégén már Lengyelországban is beindították a sílifteket. Először a Beszkidekben található Bialy Krzyz kezdte meg a szezont. Majd az ismert síterep, Bukowina Tatrzańska is benevezett egy rövidebb szakasszal a novemberi szezonkezdetbe. A többi helyen is erősen hóágyúznak.
2016.10.04.
Havazik a Tátrában, elkezdődött a havazás Szlovákiában
Ma reggelre friss hó borította be az Alacsony- és a Magas-Tátra legmagasabb részeit. Ez csak a kezdet abból a többnapos hidegbetörésből, amely Szlovákiára vár még holnap és holnapután. A következő napokban már alacsonyabbra húzódik a havazás, és a szél is jelentősen megélénkül.
2016.03.01.
Alagúttal kötnék össze Csorbatót és Zakopanét
Krakkó és Poprád gyorsforgalmi úton, illetve Zakopane és Csorbató vasúti alagúton való összekapcsolása – ez a két lehetőség is felmerült Andrej Kiska szlovák és Andrzej Duda lengyel elnök hétvégi, a Magas-Tátrában tartott megbeszélése során.
2016.01.19.
Zakopane: a világ legnagyobb labirintusát építik hóból
Guinness rekordot szeretnének dönteni a lengyelek, ezért egy hatalmas labirintust építenek, csak hóból. A jelenlegi csúcsot a kanadaiak tartják, ezt szeretnék megdönteni. A "hólabirintus" a Lengyel-Tátrában, Zakopanéban épül, a Snowlandia téli élménypark egyik idei látványosságának szánják.
2016.01.03.
Tizenegyen haltak meg a Tátrában szilveszter óta
Nagyon rosszul kezdődik az idei év a Tátrában. A szlovákiai Magas-Tátrában és a hegység lengyel oldalán eddig 11-en vesztették életüket az elmúlt napokban. Tegnap egy sítúrázó nem tért vissza a túrájáról, ma pedig egy kassai hegymászó vesztette életét a hegyekben.
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 39 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...