Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi a titka az osztrák hüttékben és éttermekben kapható krumplisalátának?

Az osztrák krumplisaláta, az Erdapfelsalat hagyományos receptje nagy meglepetést nem tartogat, kis odafigyeléssel bárki egyszerűen elkészítheti ezt a közkedvelt köretet/salátát.

Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 1/4 l húsleveslé (akár leveskockából)
  • 2 kisebb lila hagyma vagy friss snidling (a legjobb talán a kettő keveréke)
  • 1 EK ecet
  • 3-4 EK olaj (aki jobban kedveli az ízét, olívaolajat is használhat)
  • 1 teáskanál tárkonyos mustár (kiváltható sima mustárral és tárkonnyal)
  • bors
  • cukor
Ízlés szerint tovább ízesíthető egy kis citromlével, sima ecet helyett pedig akár borecet is használható.

Elkészítés
A salátához a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, és a krumplihoz adjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ecetezzük, cukrozzuk. Addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.