Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Schladming - Dachstein
230 km hóbiztos pálya, 88 sílift és 98 pálya menti hütte!
Heiligenblut
Hóbiztos síterep Karintiában, síszezon egészen ápr. 8-ig!
Mölltal gleccser
Márciusi ajánlatok 100%-os hóbiztonsággal!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram
Mire jó az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK)?
A díjmentesen kiváltható Európai Egészségbiztosítási Kártya arra szolgál, hogy az EU-tagállamokban, illetve Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc területén a helyi biztosítottakkal azonos módon (azaz ha a helyi szabályok megkívánják, önrész fizetésével) és utólagos költségtérítés mellett vehessék igénybe az egészségügyi ellátásokat a magyar állampolgárok is – mindezt a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére.

A hegyi balesetet szenvedettek felkutatása, a hegyi mentés, valamint a völgybe való szállítás azonban rendszerint díjköteles. Ha például Ausztriában szenvedünk balesetet síelés közben, és hegyi mentés után két hetet kell kórházban töltenünk, az EEK felmutatása mellett is könnyen három-négyezer euró fölé kúszhat a kifizetendő számlák összege.

Az EEK-t érdemes kiváltani, de tudni kell, hogy csak az adott ország társadalombiztosítási szervével szerződésben lévő egészségügyi szolgáltatók ellátását fedezi. Vészhelyzet esetén egy idegen országban viszont egyrészt nem tudjuk, hogy melyik rendelőnek milyen szerződése van, másrészt nem dönthetjük el, hogy hol lássanak el minket vagy családtagunkat. Ezért fontos utasbiztosítást is kötni, mert az téríti azoknál az egészségügyi szolgáltatóknál felmerült költségeket, amelyeket a kártya nem. Továbbá bizonyos ellátásoknál az adott ország állampolgárai is önrészt fizetnek, ez alól az EEK birtokában külföldiként sem mentesülhetünk. Az utasbiztosítás viszont ebben az esetben is teljes költségtérítést garantál a biztosított részére. Nem utolsó szempont az sem, hogy nem utólagos költségtérítésről van szó, hanem minden tagállamban a biztosító fizet helyettünk.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 18 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...