Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Benni Raich hosszú kihagyás után újra nyert!

2012.02.29.

Benni Raich hosszú kihagyás után újra nyert! Benjamin Raich világklasszis alpesi síelő tavaly februárban szenvedett balesetet, ami miatt bal térdét meg is kellett műteni és fél évig lábadozott utána. Az osztrákok világbajnoka mára teljesen felépült és két év után újra nyerni tudott Crans Montanaban, Super-G kategóriában.
Benni tegnap, február 28-án lett 34 éves, emellett még nagyobb okot adott az ünneplésre, hogy 806 nappal legutóbbi világkupa győzelme után most, február 24-én tudott újra nyerni a svájci terepen. Raich annak idején ugyanezzel a 213 cm-es Atomic D2 RACE SG léccel nyerte első gyorsasági versenyét is!

Bejnamin Raich 16 évvel ezelőtt kezdte pályafutását Atomic léceken, de csak most nyerte meg élete első Super-G versenyét, pontosan 5830 nappal, 374 világkupa indulással, 11 világbajnoki és olimpiai éremmel, köztük 2-2 arannyal később. A pénteki győzelmével szerezte meg a 36. világkupa győzelmét és ezzel 90. lett a rangsorban. Ragyogó visszatérés ez a garmischi világbajnokságon történt balesete után.

A türelem volt a kulcs

"Ez egy különleges győzelem" - nyilatkozott Benni a 2207 méter hosszú pályán megtett kiváló teljesítménye után. "Meglepett a saját türelmem. Kellett egy kis idő hogy visszanyerjem a régi erőmet. Mindig is a céljaim között volt hogy megnyerjek egy gyorsasági versenyt. Most már csak egy downhill győzelem hiányzik."

Reich a fiatal, szintén osztrák Marcel Hirscherrel próbálja felvenni a küzdelmet, ami nem lesz könnyű feladat, hiszen Hirscher a jelenlegi összetett világkupa állásának első helyét foglalja el.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.