Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nemzetközi triatlon versenyen indul alpesi sízőnk

2013.07.09. Gémes Renáta

Világkupa pontszerző sízőnk, Miklós Edit a szárazedzéseket triatlon versenyzéssel, és néhány nap nyári sízéssel teszi változatosabbá. Már javában rója a köröket a futópályán, emelgeti a súlyokat az edzőteremben és kilométereken át biciklizik legeredményesebb alpesi síversenyzőnk.
"Napi két edzésem van, heti 6 napon. Biciklizések, erőfejlesztés az edzőteremben, futások és ugróedzések követik egymást, de szoktam egyensúly-fejlesztő gyakorlatokat is végezni" - mondta a sportoló.

Miklós Edit a nyári felkészülés nagy részét otthon, Csíkszeredában végzi. A monoton edzésmunkát minden évben megpróbálja kicsit változatosabbá tenni: volt, hogy enduro motorozásra vállalkozott, az előző nyáron pedig a triatlonnal ismerkedett meg. Sporttársaival együtt pedig egy nemzetközi versenyen is résztvettek, ahol Edit váltóban a kerékpáros számában jeleskedett. A triatlonversenyzés annyira megtetszett neki, hogy idén is beépíti a felkészülésébe.
"Most is elindulok Erdélyben egy nemzetközi triatlon versenyen, váltóban állunk rajthoz a csapattal, és ugyan csak a kerékpáros számban állok rajthoz, de biztosan nagy élmény lesz. Mostanában rengeteget tekerek terepen és ergo biciklin is."

A verseny helyzeten kívül Editnek hiányzik a sízés is, amire már nem kell sokáig várnia, a hónap vége felé ugyanis ismét a havas lejtők felé veszi az irányt.
"Július közepére síedzéseket is beterveztem. Már nagyon várom. Pár hete Tirolban, a Kaunertal gleccseren töltöttem néhány napot, ahol kiválóan ment a sízés. Nagyon jól éreztem magam újra a pályán. Először szabadon technikáztunk, majd három napon keresztül óriás-műlesikló tréninget végeztünk. A "villámtábor" után pedig hazatértem, hisz most a felkészülésemnek a konditerem a legfőbb színtere + - nyilatkozta a Fullsport SE versenyzője.
Tavaly a Szent Anna tó Xterra Nemzetközi Triatlon versenyt váltóban megnyerte Edit csapata. Hogy idén sikerül-e megőrizniük első helyüket, kiderül a hétvégén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.