Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi Sí Magyar Bajnokság 2005

2005.03.14. Barbai Áron

Alpesi Sí Magyar Bajnokság 2005 Mint minden évben idén is megrendezésre került az alpesi si országos bajnokság. Mint már oly sok éve, újra a Steiermark tartományban fekvő St. Lambrecht adott otthont Magyarország legjobb síelőinek.
Az időjárásra nem lehetett kifogása a rendezőknek, mert verőfényes napsütés várta a versenyzőket szinte minden nap. Egyedül a lelkesen dolgozó segítőket lehetett sajnálni, mert olykor -20 fokban kellett tevékenykedniük, míg a verseny véget nem ért.

A versenyt a gyerek illeve serdülő korú versenyzők nyitották. Örömmel láthattuk, hogy a fiatal versenyzők létszáma nőtt az elmúlt évhez képest: összesen 45 induló volt serdülő kategóriában. A serdülő 1-es kategóriában a lányoknál óriásműlesiklásban Prada Júlia lett a bajnok, serdülő 2-es kategoriában pedig Pethes Laura győzött. A fiúknál óriásműlesiklásban serdülő 1-ben Farkas Norbert lett a bajnok, serdülő 2-ben pedig Szepesi Bertold. Műlesiklásban a fiuknál serdülő 1-ben és 2-ben is ugyanaz a két fiú győzedelmeskedett. A lányoknál serdülő 1-ben Döme Zsófia, serdülő 2-ben pedig Angeli Petra lett a bajnok.

A serdülők után az ifjúsági versenyzők következtek, és izgalmas századmásodperces csaták folytak. Fontos megemlíteni, hogy egy-két ifjúsági versenyző már kezdi elérni azt a szintet, ahol a felnőtt versenyzőink vannak, és ez mindenképp ígéretes a jövőre nézve. A bajnokságot az ifik műlesiklásban kezdték, a nőknel Pintér Lilla lett a bajnok, a fiúk között pedig Bene Márton. A lányoknál az óriásműlesiklást szintén Pintér Lilla nyerte, így az összetett bajnoki cím is az övé lett. Fiúknál óriásműlesiklásban Palasics Péter lett a bajnok, az összetett bajnoki címet Bene Márton nyerte.

Azután a "nagyokon" volt a sor, a felnőttek versenye következett. Az esélyesek természetesen a világbajnokságot is megjárt versenyzők voltak, mint Tuss Réka, Marosi Attila, illetve Barbai Áron. Ígéretes csatára volt kilátás Marosi es Barbai között, de az ifjúsági versenyzőkre is oda kellett figyelni, akik felnevezettként elindulhattak a felnőttek között is. A lányoknál Tuss Réka fölényesen megnyert mindent, a fiúknal viszont kicsit megkavártak az ifik az allóvizet. Sajnos az első nap elmaradt a Barbai-Marosi csata, mert Barbai Áron az első futamban kiesett. Viszont így sem volt Marosinak könnyű dolga, mert az ifi Stark Márton a sarkában volt. Végülis óriásműlesiklásban 11 századdal Marosi Attila lett a bajnok.

A következő nap szlalomra került sor, ahol az első futamban ismételten egy ifi korú versenyző: Gönci Miklós keverte meg egy kicsit a dolgokat, és ha nem rontja el a második futamát, akár második is lehetett volna. Így a végeredményben a bajnok műlesiklásban Barbai Áron lett. Az összetett bajnoki címet Marosi Attila nyerte.

Sajnos a felnőtt versenyzőknél már nem volt akkora a létszám, mint a serdülő kategóriában, de reméljük, hogy az ifik közül minél többen megszeretik ezt a sportot, és talán felnőtt versenyzőként is viszontlathatjuk majd őket a lejtőkön. Sőt, akár a magyar lejtőkön is, hisz egyre több fejlesztés van folyamatban a hazai síterepeken, és talán egyszer újra hazahozhatjuk a Magyar Bajnokságunkat, és talán még több kisgyermek kap kedvet a síeléshez, a sísporthoz.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Naturpark Chalets St. Lambrecht
Új luxus üdülőházak saját szaunával Grebenzen/St. Lambrecht sípályáinál (50-200 m)! Minden épület 2 szintes, 130 m2 nagyságú, max. 11 felnőtt részére biztosít kényelmes szállást!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.