Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Véget ért a bormiói alpesi-sí világbajnokság

2005.02.14.

Véget ért a bormiói alpesi-sí világbajnokság A következő évben megrendezésre kerülő téli olimpiai játékok főpróbájának is beillő versenyen nem született óriási meglepetés, domináltak a nagy nevek: Janica Kostelic, Bode Miller és Benjamin Raich.
A legutóbbi világbajnokság mintájára a sokak által már "leírt", számtalan térdműtéten átesett Janica Kostelic lett a legeredményesebb versenyző, aki ismét triplázni tudott, a női kombináció, és a lesiklás mellett a műlesiklás aranyérmét is megnyerte, ezzel a világbajnokságokon szerzett aranyérmeinek száma már magasabb, mint a rajta végrehajtott térműtéteké, amelynek a horvát világklasszis érthetően örül. Bode Miller mindössze egy aranyérmet szerzett, a férfi szuper óriás-műlesiklás versenyszámban, nagy riválisán nem tudott felülkerekedni az óriás-műlesiklásban, így ott a naganói olimpia hőse, az osztrákok legünnepeltebb favoritja, a súlyos balesetéből felépült Hermann Maier "Herminator" győzött. Joggal örülhettek a svédek is, versenyzőnőjük Anja Parson a női szuper óriás-műlesiklás mellett megnyerte az óriás-műlesiklást is. Benjamin Raich remek versenyzéssel nyerte a férfi kombinációt. Az utolsó verseny hozott némi meglepetést, a csapatversenyben mindenki osztrák-amerikai viadalt várt, de a versenyzők hibái miatt a nevető harmadik, Németország nyerte ezt a versenyszámot, akik joggal örülhettek, hiszen négy év után először szereztek aranyérmet világbajnokságon. Második lett az osztrák csapat, harmadik pedig Franciaország. Az éremtáblázaton az első helyet Ausztria szerezte meg három arany és négy ezüstéremmel, a második helyen Horvátország zárt, köszönhetően Janica Kostelic három aranyérmének, a harmadik helyet az Egyesült Államok foglalta el.
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.