Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyorsabban elérhetőek lettek az osztrák síterepek

2017.03.10. 2021.08.13. sielok.hu | frissítve: 2021.08.13.

Jó hír az Ausztriába tartó autósoknak! A néhány éve elkészült M86-os autóútnak, valamint a nemrégiben átadott M85-ös autóútnak köszönhetően már gyorsabban közelíthetőek meg a stájerországi, karintiai és salzburgi síterepek is!
2017-ben már írtunk róla, hogy a Szombathelyig elkészült, több mint 90 km hosszú, 110 km/órás sebességkorlátozású, 2x2 sávos M86-os jelzésű autóút akár 50-60 percnyi menetidővel rövidíti meg a távot azoknak az autósoknak a részére, akik a dél-osztrák sípályák felé tartanak Budapest/Győr irányából. A teljesség igénye nélkül ez mindazokat érinti, akik például Nassfeld, Gerlitzen, Bad Kleinkirchheim, Heiligenblut, vagy éppen a Mölltal gleccser felé tartanak.

Ez az útvonal kitűnő alternatívája a Nagykanizsa (M7/M70) - Maribor - Graz - Villach iránynak, hiszen a rövid szlovéniai szakaszra nem kell megvenni így a 15 eurós pályamatricát. A Szombathely és Markt Allhau közötti 50 km-es országutas szakasz ráadásul az elkerülő, részben gyorsforgalmi utaknak köszönhetően viszonylag gyorsan megtehető, mivel egyetlen lakott településen keresztül sem kell áthaladni!
Karintia felé nem csak időt, hanem a szlovén matricát is megspórolhatjuk! Forrás: maps.google.com
Karintia felé nem csak időt, hanem a szlovén matricát is megspórolhatjuk! Forrás: maps.google.com
Mióta az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti gyorsforgalmi szakasza is elkészült, a Google útvonaltervezője a legtöbb stájerországi és salzburg tartományi síterepre már ezt az útvonalat ajánlja! Az osztrák határ előtti utolsó 4 kilométeres szakasz (800 méteres alagúttal) még kivitelezés alatt van, de a tervek szerint ez 2024-re elkészül.
Semmeringre tartva Sopronon át nem csak időt takaríthatunk meg, de elkerülhetjük a hegyeshalmi határátkelőt is. Forrás: maps.google.com
Semmeringre tartva Sopronon át nem csak időt takaríthatunk meg, de elkerülhetjük a hegyeshalmi határátkelőt is. Forrás: maps.google.com
Szintén nem teljes a lista, de az alábbi, magyar vendégek által előszeretettel látogatott síterepekre nagy valószínűséggel már ezt az útvonalat mutatják az útvonaltervezők: Semmering-Stuhleck, Mariazell, Murau-Kreischberg, Lachtal, Katschberg, Obertauern, Schladming, Flachau, Kaprun-Kitzsteinhorn.

Idén nyáron már a soproni útvonalat használtuk, amikor Turracher Höhe vidékére utaztunk. Amíg az M1-esen tömött sorokban haladtunk, a Győr és Sopron közötti autópályán alig volt forgalom. Gyors és zökkenőmentes volt a határátkelés is.
KOMMENTEK
KarGab | 2021.08.16. 08:18
NE menjetek le Kópházánál, ahol ki van táblázva Bécs felé, hanem menjetek el a Balfi csomópontig! Ott is ki van táblázva. (Nem tudom, miért nincs rendesen kitáblázva.) Rövidebb is és megúszhattok két helyet, ahol be szokott dugulni. Visszafelé ugyan így! Balf, Fertőrákos felé kimenni a körforgalomból, aztán már ott a gyorsforgalmi. Ne araszoljatok végig!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Cafe-Pension s`Platzl csillagcsillag
A panzió Spital am Semmering település főutcáján fekszik, közúton mindössze 450 m-re Stuhleck sípályáitól. A ház aljában kávézó, míg a felső részén 2, illetve 2+1 ágyas szobák, illetve egy 6 fős apartman található. Ellátás: reggeli, vacsora. Parkoló, Wi-Fi, sítároló, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.