Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztriában autózóknak: mi az az IG-L?

2014.09.25. sielok.hu

Ausztriában autózóknak: mi az az IG-L? Te is szoktál Ausztriába autóval utazni? Biztosan előfordult már veled is, hogy olyan táblát, figyelmeztetést láttál az út mentén amit nem értettél, és jobb híján csak reménykedtél benne, hogy semmi fontos. Az IG-L sebességkorlátozást azonban semmiképp ne vedd félvállról!
Főleg magasabb rendű utakon, autópályákon és autóutakon fordul elő, hogy ilyen táblával találkozunk. Fokozottan érdemes az ilyen jelzésekre odafigyelni, ugyanis ha a sebességkorlátozást jelölő tábla alatt az IG-L jelzést olvassuk, akkor gyorshajtás esetén a szokásosnál jóval nagyobb összegű bírságra kell számítanunk!

Az IG-L jelentése ugyanis Immissionsschutzgesetz-Luft, azaz a sebességkorlátozás nem biztonsági okokat szolgál, hanem környezetvédő célja van. Az alacsonyabb limit a légszennyezettségi határértéktől függően lép érvénybe (maximum három hónapra) és 130 helyett általában 100 kilométer/órás sebességkorlátozást jelent. Ha ezt a sebességkorlátozást megszegjük a környezetet károsítjuk, ezért a büntetés is jóval magasabb. Ha 130-ról nem lassítunk le 100 km/h-ra, alapesetben kb. 50 eurós büntetésre számíthatnánk, a környezetvédelmi bűncselekményért viszont extrém esetben akár több mint 2000 eurót (600.000 Ft) is kiróhatnak ránk az osztrák rendőrök!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.