Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beszámoló a 7. Tux Gleccserfesztiválról

2012.11.14. tandtsport

Beszámoló a 7. Tux Gleccserfesztiválról T.U.X. Csak 3 betű, de mennyi mindent jelent azoknak, aki már kipróbálták semmivel össze nem hasonlítható lejtőit...
Hintertux Ausztria egyetlen egész évben nyitva tartó síterülete a 3476 méter magas Olperer lábánál található. A hóbiztos sípályák itt Tirol szívében magától értetődnek és az sem meglepetés, hogy 365 napon át hódolhatnak a síelés szerelmesei kedvenc időtöltésüknek. A Hintertuxban található mélygarázsból egyetlen lépcső megtétele nélkül juthatnak fel a sportolni szándékozók 3250 méter magasra. A Großglockner, a Dolomitok és a Zugspitze szinte kézzel fogható közelségben vannak, a panorámateraszról nyíló 360°-os kilátás pedig lélegzetelállító élmény. A hely egyik különlegessége az a "Gletscherbus" névre keresztelt kabinos felvonó, amely stabilsága révén még nagy szélben is fel tudja szállítani az utasokat a 3250 méter magas csúcsra. A Hintertux gleccseren minden évszaknak megvan a maga vonzereje. Télen 86 kilométernyi porhóval borított sípálya, valamint egy 12 km hosszú, egészen a völgyig tartó szánkópálya. Idén ez a sírégió nyerte el a világ legjobb gleccserének járó trófeát!

Nem véletlen tehát, hogy a TandtSport immár 7 éve a mesés Hintertuxtra szervezi besíző hosszú hétvégéjét. Az idei, vagyis a 7. FAGOR TUX Gleccserfesztiválra október 19. és 23. között került sor. Mindössze 5 nap, de az élmények kitartanak egész évre.

De mi történt az idei első csúszáson?

A közel 800 fős csapat több mint 4 napot töltött kint, de az egész mintha csak egy pillanat lett volna. Azt szokták mondani, hogy amikor az ember jól érzi magát, repül az idő. Hát valami ilyesmi történt velünk is. Minden eddiginél több programmal készültünk az idei első csúszásra. Nemcsak a nappalokat, az estéket is próbáltuk felejthetetlenné tenni. A tél szerelmesei a síteszten profi oktatók segítségével kipróbálhatták a Head, Atomic, Völkl, Bollé és Leki legújabb sí- és snowboard felszereléseit, de azokról sem feledkeztünk meg, akik szerették volna tökéletesíteni tudásukat. Készültünk alpin snowboard & carving oktatással, Nordic skiing túra oktatással, de idén először volt Freestyle snowboard & Freeski edzés is.

Gyönyörű napsütésben idén is megrendeztük a szokásos versenyünket, a GS Lite Óriás Műlesikló Versenyt, melyre közel 150, lelkes Tux-fanatikus jelentkezett. A díjátadón a fesztivál háziasszonya, Kovács Kati többszörös olimpiai –és világbajnok is részt vett. Róla csak kevesen tudják, hogy megszállott síelő. Nemcsak a nappalok, az éjszakák is felejthetetlenek Hintertuxon; bár az igazat megvallva, a jó bulihoz sokkal inkább kell egy jó csapat, mintsem megfelelő hely.

Szerencsére Tux-on egyikből sem volt hiány, a bulikra pedig nem is kellett estig várni. Az aprék-ski party már 3 órakor elkezdődött a gleccseren. A tömött hüttében sorra fogytak a gyümölcsös snapszok, míg a háttérben szólt a klasszikus hütte-zene. Szinte már kívülről fújjuk ezeket a dalokat, és nem csak énekeljük, erre a 4 napra szeretjük is őket... ez így is van jól. A buli nem ért véget a hegyen, kis pihenő után a városban folytatódott. A White night party névre keresztelt esti sorozaton Dj Mox-ot már jó ismerősként köszöntöttük, ő pedig 3x is bebizonyította, hogy egy kisváros kis klubjában is óriás bulit lehet csinálni. Ő rendületlenül zenélt, mi pedig hálásak voltunk neki. Az utolsó estén aztán megérkezett a jól ismert hazai sztár dj, Bárány Attila. Talán túlzásnak hangzik, ha azt mondjuk, erre az 1 db bulira is megérte volna kiutazni, pedig közel van az igazság. Nagyon jól éreztük magunkat, de inkább nézzük meg, mit mondott Attila első tux-i élményéről? "Aki közeli jó barátom, az tudja, hogy távol állnak tőlem a téli sportok és még soha nem voltam külföldön, sem belföldön a havas hegyekben. Valahogy sosem vonzott ez igazán. DE!!!!! Most sem arról számolok be, hogy elért az extrém sportok szele, hanem csak arról, hogy olyan srácokkal találkoztam az Alpokban, akikkel 10 éve nem láttuk egymást, meglett családanyák és apukák, de a legfiatalabbak sem lehettek 25 év alatt. Most képzeljétek azt el, hogy ezek a felnőtt emberek, egész napos síelés és snowboardozás után, úgy ugráltak velem együtt, mint a tinédzserek. Ömlött róluk a víz, énekelték a Bohemian Rhapsody-t, a Bánat utca és a Most múlik pontosan szövegét egy emberként, a Hajrá magyarok után... Hihetetlen élmény volt, és ha tehetem, jövőre is kimegyek, mert egy ilyen bulit NEM SZABAD KIHAGYNI. Köszönöm mindenkinek az életre szóló élményt."

Jövőre jön a 8. FAGOR TUX Gleccserfesztivál. Az ismétlés részünkről garantált.

Addig is kövessetek minket a www.tuxfestival.hu oldalon, és a facebook.com/tandtsporttravel oldalon.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.