Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így készül a democsapat az Interski Kongresszusra

2015.06.15. 2015.08.27. SMSz | frissítve: 2015.08.27.

A magyar küldöttség szisztematikusan készül ősszel Ushuaia-ba, az Argentínában megrendezendő síoktató világkongresszusra. A közös tavaszi edzőtábor után nyáron kiemelt szerepet kapnak a közös szárazedzések és a Magyarországon egyedülálló síszimulátor. De vajon miért van erre szükség és milyen előnyökkel jár?
Hazánk földrajzi adottságaiból adódóan a küldöttségnek korlátozott lehetőségei vannak a sítechnika és a csapategység havon való megteremtésére nyáron, az Argentínába utazás előtt. A csapat azonban minden lehetőséget megragad, és a Snowrider síszimulátorát is kihasználva Budapesten is fejlődni és összeszokni igyekszik, még a legforróbb nyári napokon is.

A heti rendszerességgel szervezett közös edzésen a funkcionális erősítő gyakorlatokon kívül a síszimulátoron lehetőség nyílik a sítechnika csiszolására, a sízés során igénybevett izmok megfelelő „fordulatszámon“ tartására. A szimulátorban végzett mozgás kiválóan elemezhető és a síző saját maga által is látható. Ez megkönnyíti a mozgás korrekcióját, a tartás javítását és a carving sízés által nyújtott „flow-élmény“ elérését.
A finom motorika fejlesztése mellett a szimulátor a nagy tempójú, dinamikus, karcolt ívek érzését is visszaadja és alaposan meg tudja izzasztani még a szezonban megedződött oktatókat is. A tükör mellett lehetőség van a szimulátor elé vetített pályán, kapuk között való siklásra, így gyerekeknek és versenyzőknek is nagy élményt nyújt.
A közös szárazedzés és a szimulátorozás összekovácsolja a síoktató delegációt, akik így nagy motivációval és felkészülten képviselik majd a magyar síoktató szakmát az argentin demo bemutató show-kon.

Akció videó: Így készül a Magyar Demo Csapat
AKTUÁLIS!
2015. augusztus 26-án a Magyar Democsapat a BACH Center Snowrider ezdőteremben tartotta meg sajtótájékoztatóját az Argentínában tartandó INTERSI Kongresszusról. Drukkoljunk együtt a csapatnak akik szeptember 5-12. között képviselik hazánkat!
A csapatról és a felkészülésről készült interjúkat megnézhetitek ma, aug. 27-án szerdán este az M2 - Petőfi TV 21:00 órakor kezdődő "Én vagyok itt" című műsorában!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.