Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét Banff Hegyifilm Fesztivál Budapesten

2014.02.21. sielok.hu

Ismét Banff Hegyifilm Fesztivál Budapesten A 38. Banff Mountain Film Festival legjobb filmjeit a budapesti Corvin Moziban láthatjátok a mozivásznon március 20-21-22-én. A világkörüli filmturné idei programja különösen dinamikus, inspiráló és gondolatébresztő felfedezése a hegyek világának.
A hegyisportok szerelmesei, filmkészítők és filmrajongók gyűlnek össze minden év novemberében a Sziklás-hegység szívében az év eseményére, hogy megosszák egymással történeteiket a hegyifilmek legrangosabb nemzetközi versenyén. A filmfesztiválra egyaránt pályáznak amatőr filmesek és napjaink vezető kalandsportfilm készítő stúdiói. A elmúlt évben a Banff zsűrije a 350 beérkezett pályázatból a 70 legjobb filmet választotta be a döntőbe. A kanadai Banff Mountain Film Festival legnépszerűbb, köztük a szakmai és közönségdíjas filmjeiből összeállított válogatást a világkörüli turné budapesti állomásán nézhetitek meg.

A mozivásznon hihetetlen sportteljesítmények, off-road hegyikerékpározás, brutális mászások és az elmúlt évek leglátványosabb repülései; hegymászó expedíciók izgalmas történetei, tapinthatóan valóságos sífilmek. A Banff filmek témája széles, valami azonban összeköti őket: a kiemelkedő emberi teljesítmények, a kaland szelleme valamint a természeti és kulturális értékeink iránt érzett tisztelet.

A részletes program itt olvasható: Banff.hu

Egy kis ízelítő a vetítésre kerülő filmekből a teljesség igénye nélkül:

Into the Mind - special edit
Az 'Into the Mind' Alaszka, Bolívia és a Himalája fenséges vidékére kalauzol el minket miközben az emberiség már-már filozofikus mélységű – portréját is megrajzolja. A Sherpa Cinema lenyűgöző operatőri megoldásokkal és hihetetlen történetszövési technikákkal megtűzdelt sífilmjében elmosódik a határ álom és valóság között.
High Tension - Reel Rock 8
Banff Mountain Film Festival 2013: 'Legjobb film Hegyi Kultúra kategóriában'
A Mount Everest újra világszerte a címlapokra került amikor az Ueli Steck és Simone Moro párost megtámadta egy csapat mérges serpa, miközben új utat nyitottak Földünk legmagasabb és legzsúfoltabb hegyén.
Valhalla - special edit
Egy olyan, tapinthatóan valóságos sívideó, amilyennel még soha nem találkozhattunk. A Valhalla szereplői a sífelvonótól egészen a lesiklásig meztelenek, ruházatuk mindössze egy lavina jeladó.
The Last Ice Merchant
Banff Mountain Film Festival 2013: 'Legjobb Film a Mountain Environment and Natural History kategóriában'
Több mint fél évszázada Baltazar Ushca hetente kétszer megmássza Ecuador legmagasabb hegyét, a Chimborazót, hogy gleccserjeget bányásszon a kialudt vulkán lejtőin. Volt idő, mikor negyven bányász is megtette ezt az utat, de mára csak Baltazar maradt.
A Banff vetítésein több filmből álló programok szerepelnek műsoron. Egy adott program központi elemét egy hosszabb dokumentumfilm jelenti, amit az outdoor sportok széles palettáját felvonultató rövidfilmek és legújabb technikákkal készített videóklippek gyűjteménye egészít ki. Az így összeállított, másfél órás filmprogramok változatos és szórakoztató programot kínálnak a legkülönbözőbb ízlésű hegyisport- és filmrajongók számára is.

Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb hegyifilmjeire, idén se hagyd ki a Banff vetítéseit a Corvin Moziban március 20-21-22-én!

Bővebb információ: Banff.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.