Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

PADRE - Bemutatták az első magyar snowboard filmet

2004.05.17.

2004. május 15-én Millenáris Fogadó és Teátrum épületében rendezték a 3. Vagabond Kalandsport és Természetfilm Fesztivált, ahol először láthatott a közönség egy hazai snowboard témájú filmet. Ez alkalomból készült az alábbi interjú a film rendezőjével, Zarándy Andrással.
Zarándi András, Zaza
Hogyan jött az ötlet, hogy filmet készítsetek a magyar snowboardosokról?
A Padre snowboardfilm a 2003-2004-es téli szezon eseményeit dolgozza fel. Ott voltunk a fontosabb versenyeken, eseményeken, bulikon és táborokon egyaránt. A külföldi helyszínek között szerepel Ausztria, Erdély és a Kamcsatka-félsziget is. A filmet Soós Csaba barátommal forgattuk. Rengeteg energiát és lelkesedést tettünk bele a készítés során. A film kezdetben teljesen öncélú volt. Ki szerettük volna próbálni, hogy meddig tudunk eljutni saját energiából. A készítés során fedeztük fel azokat a technikákat, melyek segítségével TV minőségű filmet tudunk előállítani. Ekkor ötlött fel bennünk, hogy elkészítsük az első hazai snowboard filmet.

Milyen technikával dolgoztatok?
A filmről tudni kell, hogy egy hétköznapi digitális kamerával és egy szintén amatőr célokra kifejlesztett 3 CCD-s kamerával készült, és többnyire ketten rögzítettük a nyersanyagot. A szerkesztést és a vágást egy közepes teljesítményű laptopon végeztük. Ezt azért fontos megemlíteni, hogy érzékeltessük a nézőkkel, ha lelkes valaki, ilyen szintre hamar el lehet jutni. A filmnek az első változata 30 perces lett, amit végül 18 percesre vágtunk meg. Mivel úgy éreztük, hogy szépre sikerült és büszkék lehetünk rá, ezért elhatároztuk, hogy felajánljuk Gémesi Károly tiszteletére.

Mit érdemes tudni Gémesi Károlyról?
Gémesi Károlyról a hazai snowboard sport megalapításában és népszerűsítésében meghatározó szerepet játszott. A korosztályomnak nem kell őt bemutatni. Bátran vállalta az álmait és merész húzásokkal lendítette fel ezt a szép sportágat. Azok a srácok, akik ma a snowboard élvonalát alkotják, anno az ő segítségével jutottak el az első versenyekre. Ezekben a táborokban ragadt rá Gémesi Károlyra a Padre név. Így hívtuk őt, és ez nem csak egy név, de tükrözi a valóságot is. Így született meg a Padre Snowboard Film.

Hol lehet megtekinteni a filmet?
Szeretnénk, ha minden snowboardos sráchoz eljuthatna a mi kis "művünk" ezért önköltségi áron szeretnénk terjeszteni. Már letölthető a teljes verzió az internetről is. Mivel a letölthető mennyiségnek gyakran gátat szab a technika, ezért le kellett kicsinyíteni a filmet. Ilyenkor sajnos veszít a minőségéből és szeretnénk, ha inkább a tökéletes verziót használnák az emberek. Ezért videó CD-n in szívesen megírjuk az érdeklődőknek, és ha van igény rá, akkor akár DVD minőségben is rendelkezésre áll. Mindkettőhöz gyártottunk borítót is, így a várható költség 500 illetve 1000 Ft körül mozog. Akit érdekel egy eredeti példány az írjon nekem a zaza@ridehouse.hu címre.

Adatok a filmről:
Játékidő: 18 perc
Rendezte: Zarándy András
Operatőr: Zarándy András, Soós Csaba
Vágó: Zarándy András
Gyártó: Ridehouse

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.