Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Inferno Race: idén is lesz pokoli futam a svájci Mürrenben

2023.01.17. sielok.hu

1928 óta minden januárban megrendezik a ma már elismerten legjobb európai extrém amatőr lesiklóversenyt, az Infernót. A "Pokoli verseny" helyszíne Mürren, a svájci Jungfrau régióban.
Fotó: inferno-muerren.ch
Fotó: inferno-muerren.ch
Az Inferno a világ legismertebb és leghosszabb amatőr lesikló versenye, ahol a versenyzők egyenkénti indítással, de általában tömegben síelve teszik meg a versenytávot. Az ötlet egy brit síelőtől, Sir Arnold Lunntól származott akinek unokája szintén részt vett már a versenyen. A pálya egy hosszú meredek szakasz, amelyben azonban van egy-két lapos rész, sőt olyan is előfordul, hogy a versenyzőknek kicsit felfelé kell haladniuk. A pálya, amely minden elképzelhető nehézséget tartalmaz: jeges szakaszokat, szűk átjárókat, és meredek letöréseket, hossza 14,9 km.
Inferno - a verseny útvonala a térképen
Inferno - a verseny útvonala a térképen
Az eredeti verseny a 2970 méter magasan fekvő Schilthorn csúcsáról indul és 2170 méter szintkülönbség áthidalása után a versenyzők 800 méter magasságban érik el a célt a lauterbrunneni völgyben. A táv körülbelül négyszerese a szokásos lesiklóversenyek hosszának. Az eddigi legjobb győztes idő 13 perc körül volt, de aki 45 percen belül képes célba érni, az már menő síelőnek számít.

A 79. Nemzetközi Inferno síverseny 2023. január 18-21. között kerül megrendezésre Mürrenben. A verseny az elmúlt évek alatt annyira népszerű lett, hogy korlátozni kellett a nevezők létszámát. 1850 fő indulhat és minden évben több százan maradnak le a nevezésről. A szervezők állítása szerint jelenleg ez a világ legnagyobb amatőr lesikló versenye.
Inferno 2022 - micsoda verseny volt!
Bővebb infó a versenyről az Inferno hivatalos honlapján: inferno-muerren.ch
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.