Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonság: mélyhóbérlet Ramsau am Dachstein-en

2014.10.30. 2014.11.01. | frissítve: 2014.11.01.

Újdonság: mélyhóbérlet Ramsau am Dachstein-en Ramsau am Dachstein a nyári "via ferrata utalványt" követően a téli szezonra bevezeti a "mélyhóbérletet". Ezzel a kezdőknek is megadják a lehetőséget, hogy lépésről lépésre ismerkedjenek meg a sípályán kívüli, mélyhóban történő síelés alapszabályaival.
A heti egy alkalommal kínált egynapos oktatás alkalmával képzett hegyi- és sítúravezető mutatja meg az érdeklődőknek, hogy mire kell figyelni a pályán kívüli síelésnél és sítúrázásnál. Így az oktatásban résztvevők megfelelő képzést kapnak a felszerelést, a lavinajelző készülék megfelelő használatát, az időjárási és a hóviszonyok felmérését, valamint a síelési technikát illetően. Erre a napra az oktatás minden résztvevője külön felszerelést kap kölcsönbe, hogy adottak legyenek az azonos feltételek.
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
A nap végén a tudásszintnek megfelelően jöhet egy könnyű lesiklás a völgybe vagy az első, mély hóban történő síelés a sípályán kívül. "Mi itt nem klasszikus síoktatást kínálunk és nem is sítúrázó tábort, sokkal inkább szeretnénk az érdeklődőknek bepillantást engedni a tematikába, mindenféle teljesítménykényszer nélkül, amely egy összetettebb oktatás során óhatatlanul felmerülhet" – meséli Elias Walser, a Ramsau am Dachstein Turisztikai Hivatal igazgatója.
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
A "mélyhóbérlet" oktatási anyaga:
  • felszerelés (sílécek, fókák, lavinajelző eszközök, hátizsákok, stb.)
  • a felszerelés megfelelő használata
  • a felszerelés ellenőrzése
  • a lavinajelző készülék használata
  • időjárástan
  • a hóhelyzet felmérése
  • a hótakaró összetételének ismerete
  • a lavinaveszély megítélése
  • a hegyi- és sítúravezető személyes tippjei
  • viselkedési szabályok a sípályán kívül
  • síeléstechnikai tanácsok
  • teendők, ha baleset történt
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
© Schladming-Dachstein.at/ikarus.cc
Fiataloknak és felnőtteknek: minden kedden bevezető oktatás felszerelésbérléssel és "mélyhóbérlettel" 69 eurótól (14 éves kortól)

Az oktatásra 2014. december 9. és 2015. március vége között lehet jelentkezni a Ramsau am Dachstein Turisztikai Hivatalnál. www.ramsau.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon /1100 m tszfm./, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Glösalm
Igazi alpesi meseházikó a Dachstein gleccser lábánál 1.500 méteres magasságban. 3 db modern apartmanja összesen 11 fő részére kínál szállást, büféreggeli is kérhető. Á la carte vendéglő is működik a szálláshelyen.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.