Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snow On Fire freestyle verseny beszámoló

2014.03.25. Magyari Tekla

Snow On Fire freestyle verseny beszámoló Látványos ugrások, trükkök és "repülések", valamint jó adag adrenalin jellemezte a síszezon utolsó hétvégéjét (márc. 21-23.) a legnagyobb székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán a 3. Snow On Fire - nemzetközi hódeszkás és szabad stílusú síversenyen.
A székelyek szent hegyén tavaszias időben, de még mindig nagy hóval búcsúztatták a telet. A Románia legjobbjának számító hóparkban a román és magyar bajnokok mellett versenyzett Szlovákia és Lengyelország legjobbja is, a barátságos szezonzáró verseny célja a hódeszka-sport népszerűsítése.
Kiváló hangulatban és nagy sikerrel zajlott a hétvégi 3. Snow On Fire elnevezésű hódeszkás és szabad stílusú síverseny a Madarasi Hargita hóparkjában. Tavaszias időjárás és ragyogó napsütés fogadta a nagy számú érdeklődőt, a szezonbúcsúztató rendezvényre több százan látogattak ki. Az idei versenyre több mint 60 versenyző jelentkezett az ország szinte minden csücskéből, ugyanakkor magyarországi, szlovákiai és lengyel versenyzők tették nemzetközivé és még színvonalasabbá a versenyt.
A Madarasi Hargitán található hópark méretében és komplexitásában az ország legjobb hóparkjának számít, s az idei Snow On Fire-t Románia legsikeresebb hódeszkás versenyének tartják. A télbúcsúztató megmérettetésen egyaránt versenyeztek gyerekek, amatőrök és profik, utóbbiak látványos trükkökkel kápráztatták el a nézőket. Bár a hódeszka-sport legjobbjai is felsorakoztak a hargitai versenyen, a barátságos megmérettetés legfőbb célja a hódeszka-sport népszerűsítése, főként a gyerekek körében.

Bukarest, Brassó, Szeben, Nagybánya, Beszterce, Marosvásárhely, Kolozsvár, Dézs, Székelyudvarhely Csíkszereda is képviseltette magát, ugyanakkor Lengyelország, Szlovákia és Magyarország legjobbjai is részt vettek: a lengyel Michal Ligocki, aki idén Szocsiban is részt vett az olimpiai játékokon, de versenyzett Balogh Ádám és Trso Lego Lukas is, akik mindketten nemzeti bajnokok szabad stílusú síelésben és hódeszkázásban.
Ugyanakkor nem csupán a profik, de a gyerekek és a nézők is láthatóan élvezték a tavaszias telet. Bár a hó várhatóan április közepéig is kitarthat az 1700 méteres magasságban található sípályákon, a Madarasi Hargitán ezzel a versennyel búcsúztatták a síszezont. Hétfőtől, március 24-től kezdődően nem indítják el a felvonókat, és néhány hónapra elköszönnek a téli sportok kedvelőitől.

Eredmények:

Snowboard PRO
1. Michal Ligocki - Lo
2. Balogh Ádám - Mo
3. Adolf Bobo - Ro

Snowboard ROOKIES (14-18)
1. Iszlay Gergő - Ro
2. Tudor Pascu - Ro
3. Reisz Zoltán - Ro

Snowboard GROMS (<14)
1. Iszlay Mátyás - Ro
2. Santiago Freinademetz - Ro
3. Victor Barbulescu - Ro

Snowboard PRO GIRLS
1. Ruxandra Brad - Ro
2. Laura Zanetti - Ro
3. Mihaela Zegrean - Ro

Ski PRO
1. Trso Lucas - Szlo
2. Pap Koppány - Ro
3. Les Alex - Ro

Ski ROOKIES (14-18)
1. Szakács Péter - Ro
2. Sebestyén Gergő - Ro
3. Pescaresu Alex - Ro

Ski GROMS (<14)
1. Zonda Zsolt - Ro
2. Balázs László - Ro
3. Antal Márton - Ro
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.