Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Acrobat Park Csehországban

Nyári fun- és slidepark Csehországban

2006.10.13. 2009.06.10. | frissítve: 2009.06.10.

Acrobat Park Csehországban A nyaranta nyitva tartó medencés akrobata- fun- és slidepark a csehországi Stity nevezetű településen, Budapesttől kb. 460 km-re, Olomuctól pedig 60 km-re északra található.
Amennyiben autóval szeretnénk elérni a helyszínt, a legideálisabb a Budapest - Győr - Pozsony - Brno - Olomuc - Stity útvonal, az út nagy részét pedig autósztrádán tehetjük meg.

2002 áprilisában indult el az Acrobat park projekt, mikor pár elszánt extrém sport rajongó megkezdhette a park építtetését. 3 hónappal később már Csehország 50 legjobb síakrobatája koptatta az új park pályáit, ezzel megnyílt a nagyközönség előtt is.

Az Acrobat Park felülről
Az Acrobat Park felülről

Mi is ez az Acrobat Park? Röviden és tömören egy nyári akrobata- fun- és slidepark sízők és snowboardosok számára. A park fő eleme az a két hatalmas J betűhöz hasonló kidobó, amely leginkább egy síugrósánchoz hasonlít. A sánc legalja viszont a síugrósánccal ellentétben sokkal meredekebben végződik, ami azt eredményezi, hogy a síugró nem repül el távolra, hanem inkább magasra, így elég ideje van a repülés közben, hogy akrobatikus mutatványokat mutasson be. És hogy hova érkezik le a sportoló? Ebben rejlik a park fő különlegessége, ugyanis a mutatványok után egy hatalmas és mély medencébe csobbannak a műugrók! Így a hatalmas ugrások kevésbé veszélyesek, mintha a téli snowparkok keményre döngölt havára, rosszabb esetben jegére érkeznénk. Azonban itt sem árt vigyázni, mert egy rossz esés után könnyen kék-zöldek lehetünk, bár ezen a védőfelszerelések (bukósisak, védő- és mentőmellény) némileg enyhíthetnek.

A magyar műanyag sípályákról már jól ismert "sörtés" anyaggal bevont sísáncot rendszeresen locsolják, így azon bármilyen hagyományos síléccel, vagy snowboarddal csúszhatunk. De van lehetőség a helyszínen sportfelszerelés bérlésére is, pl. egy pár léc, vagy egy snowboard 100 cseh koronába kerül (kb. 1000 Ft) egy napra. A napi belépő 200 és 300 korona (2-3000 Ft) között mozog, ami nem érvényes a trambulinokra (+100 korona).

A sísáncokon kívül találhatóak különféle korlátok, valamint trambulin is, amin az ugrás közbeni mutatványokat gyakorolhatjuk.

Különleges rendezvények májustól szeptemberig vannak, ezek általában a cseh, a szlovák, az ukrán, és a belorusz síakrobaták bajnokságai, de vannak külön snowboardos kupák is.

Bővebb információt a www.acrobatpark.com angol nyelven is elérhető oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Érkezés a medencébe
Érkezés a medencébe
Nem kevés bátorság kell az induláshoz
Nem kevés bátorság kell az induláshoz
Slideolás a medence felett
Slideolás a medence felett
Tessék utánozni!
Tessék utánozni!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.