Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négy kiváló snowparkot ajánlunk Stájerországban

2014.11.01. 2014.11.18. sielok.hu | frissítve: 2014.11.18.

Az akadályokkal, ugratókkal tűzdelt pályák kedvelői számára 4 nemzetközi szinten is kiváló élmény-snowparkot ajánlunk a közeli Stájerországban, a magyar sízők és snowboardosok körében is kedvelt Dachstein, Planai, Stuhleck és Murau-Kreischberg síterepén. Ez utóbbi 2015-ben freestyle világbajnokságnak ad otthont.
© Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
© Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
A Dachstein Superpark az elmúlt években a freestyle-világ egyik kedvelt, nemzetközi léptékű találkozóhelyévé vált. Emellett a Planai Superpark is igazi szuperlatívusszá nőtte ki magát. A parkban egy kezdő, egy közepesen nehéz és egy profiknak szánt pálya várja a síelőket és snowboardosokat, összesen 17 akadállyal és egy trapéz ugratóval. Stuhleck Blue Tomato nevű hóparkjában több mint 30 akadály, egy saját felvonó, valamint a különböző tudásszinteknek megfelelő útvonalak kínálnak önfeledt kikapcsolódási lehetőséget.

A Kreischbergen található Airypark egy csaknem 800 méter hosszú pályával várja a sportolókat, ahol különböző korlátok, ugratók, boxok és egy – vb-futamok során is használt – félcső gondoskodik a különleges élményekről.
© Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
© Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
Stájerország a világ egyetlen olyan régiója, amely már mind a 7 fajta FIS világbajnokságot vendégül láthatta, és az idei téli szezonban ismét bebizonyíthatja, hogy egyedülálló szakértelemmel rendelkezik a téli sportok és a télisport-rendezvények lebonyolítása terén. A schladmingi alpesi sí világbajnokságot, a ramsaui északi összetett világbajnokságot, a kulmi sírepülő világbajnokságot, a kreischbergi snowboard, telemark és freestyle sí világbajnokságot és a Gaalban rendezett gyepsí világbajnokságot követően 2015. január 15. és 25. között a Kreischbergen rendezik a FIS Freestyle Sí és Snowboard Világbajnokságot.
Airypark Kreischbergen - © Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
Airypark Kreischbergen - © Steiermark Tourismus, Foto: ikarus.cc
A kreischbergi világbajnokság egy igazán különleges premiert is jelent, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a snowboard és freestyle sí világbajnokságot egyszerre rendezik. A nézők izgalmas versenyekre számíthatnak a sí- és snowboardkrossz, a félcső, a big air vagy a buckás pályán rendezett versenyszámokban egyaránt.

További információk a freestyle síelésről és snowboardozásról Stájerországban: blog.steiermark.com/hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Gasthof Kreischberg csillagcsillagcsillag
2016-ban felújított családias hangulatú kutyabarát panzió, 2-6 fős szobákkal, ellátással. A szállással szemben lévő sípálya kb. 1 km-re található, síbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Pool Villas
Vadonatúj, luxus színvonalú házak a kreischbergi kabinos alsó állomásától 200-300 méterre. Az exkluzív berendezésű, 8-10 fős házak mindegyikéhez szauna ill. merülőkád v. kültéri, fűtött kismedence tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.