Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hasznos applikációk síelőknek - ezeket töltsd le!

2016.03.01. 2017.01.25. Szászi Bernadett | frissítve: 2017.01.25.

Manapság már minden sporttevékenységhez létezik mobil applikáció - nincs ez másképp a síeléssel sem. A felkészüléstől a tervezésen át a teljesítménymérésig mindenben a segítségünkre lehet egy-egy hasznos alkalmazás. Ajánlunk most néhányat.

A felkészüléshez: Fitivity

A Fitivity - Skiing Strength & Conditioning egy angol nyelvű alkalmazás, mely a felkészüléshez nyújt segítséget. A bemutatott gyakorlatokkal a síelés során leginkább igénybe vett izmokat dolgoztathatjuk meg. Minden napra összeállít egy edzésprogramot, melyhez videóillusztrációt is megtekinthetünk. Az elvégzett feladatokat egy listában tudjuk pipálni. Az ingyenesen letölthető alkalmazás Androidon érhető el.

Hasonló ingyenes alkalmazások: 12 Min Pre Ski Workout Trainer, SkiFit, Easy Ski Fitness.

Pályainformációk: Síelők.hu alkalmazás

A Síelők.hu alkalmazás segítségével a síterep adatoktól az időjárás-előrejelzésen át a pályarendszer térképéig mindent megtudhatsz, sőt elolvashatod mások korábbi beszámolóit, böngészhetsz a helyszínen készült fotók közt, és akár szállást is kereshetsz a kiválasztott pálya közelében. Érdemes az úti célnak kiszemelt síterepeket betenni a "Kedvencek" közé, így az adott síterep adatai offline is elérhetők lesznek. Emellett számos praktikus funkciót is beépítettünk, úgy mint a Bepakolási lista, hogy semmi fontos ne maradjon otthon. A napi hójelentésen túl aktuális híreinket is elolvashatod mobilon.

Hasznosak lehet még a síterepek által fejlesztett helyi applikációk, melyekből megtudhatjuk, hogy mennyit kell várnunk a felvonóknál. Ilyen alkalmazás például az ESkiMo Annaberg Liftwartezeit, vagy a GoPass alkalmazás, amit Szlovákia 4 síterepén (Jasna, Tátralomnic, Csorba-tó, Stary Smokovec) használhatunk.

Teljesítményméréshez: iSkiTracker

Az iSki Tracker program lényege, hogy pontosan követi és rögzíti, miként telt el a sípályán töltött napunk. Az adatokat megoszthatjuk és összehasonlíthatjuk barátainkkal és a többi síelővel. Az alkalmazás által rögzített főbb adatok: megtett pályakilométerek, megtett szintkülönbség, sebesség (maximum, átlag), a sínap időtartama (kezdés, zárás), liftezések, aktuális pozíció.

A kiértékelés és a telefonnal síelés közben készített fotók automatikusan hozzá lesznek rendelve a készítés pontos helyéhez a személyes profilunkban. Az applikáció egyfajta versengést is lehető tesz használói között, ugyanis egy e-mail címes regisztráció után megtekinthetjük a napi és a mindenkori ranglistákat.

Hasonló ingyenes alkalmazások: Skiline, WISBI, Ski Tracks, Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker

Pályán kívül: SnowSafe (lavinaveszély app)

Ha nem csak a pályán szeretünk síelni, hanem mellette is, akkor nem árt ha letöltjük valamelyik lavinaveszélyt jelző alkalmazást is a telefonunkra. Ezek egyik fajtája az SnowSafe, melynek segítségével feltérképezhetjük a pályán kívül ránk veselkedő legnagyobb veszély, a lavina valószínűségét. Helymeghatározás alapján mutatja az aktuális pozíciónkra vonatkozó lavinajelzést.

Hasonló ingyenes alkalmazások: White Risk - SLF Lawinen-App, Avalanche Risk

Segélykéréshez: SOS Whistle

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor nagy segítség lehet a segélykérésben egy erre kifejlesztett mobil app. Ezek egyik fajtája az SOS Whistle, melynek segítségével hangos sípjelzéseket küldhetünk ha bajba kerültünk. Ezen kívül léteznek még helymeghatározásra gyorsan és egyszerűen használható alkalmazások is, illetve olyanok, melyek gombnyomásra segélykérő sms-t küldenek vagy telefonhívást indítanak.

Hasonló ingyenes alkalmazások: iSOS simple, SOS Call, TeslaLED
KOMMENTEK
Trailrider | 2017.01.10. 09:37
És, ha elhagyjuk a kezelt pályát, akkor nem árt tisztában lennünk a lavinaveszéllyel. Számos app elérhető, itt Közép-Európában a legjobb a SnowSafe: https://play.google.com/store/apps/...details?id=com.roomfour0f...
GPS adatok alapján megmutatja a pozícióra vonatkozó lavinaveszélyt, az égtáj szerinti stabilitást, van benne szögmérő, stb. Eredetileg Ausztriát fedte le, de már támogatja Szlovákiát, Csehországot, Dél-Tirolt, Németországot és ami kevés magyar számára lényeges - Norvégiát. Sajnos a felsorolásból egyelőre hiányzik Franciaország.
Admin D | 2017.01.25. 18:07
Köszönjük a tippet, bővítettük a ciket a SnowSafe alkalmazás leírásával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.