Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Danics Dóra mindenben benne volt

2014.02.20. Gémes Renáta

A Kassa környéki síparadicsomokból jelentkezik a Havazin. Ezen az utunkon a sízésen kívül olyan kalandokkal szórakoztattuk az X-Faktor győztesét, mint a jégmászás vagy éppen a motorosszános száguldás.
Dórit bemelegítésképpen Szlovákia második legnagyobb városába, Kassára vittük el városnézésre, majd a kultúrát felváltotta a sport. Gyorsan célba vettük a hegyeket, ahol Dóra előbb, életében először snowboardozásra adta a fejét, de aztán Feró kedvéért gyorsan sílécre váltott.

Mlynkyben az embernek a síelés mellett aktív kalandokban lehet része, hőseink igyekeztek mindent kipróbálni. Előbb a motorosszánnal száguldoztak a havas lejtőkön, majd a jégkastély és annak megmászása jelentette az igazi kihívást. Levezetésként pedig esti síelés várta őket, mindezeket a kalandokat különleges gasztroélmények tették felejthetetlenné. Bár számunkra végetért az út, de hamarosan a világ legjobb ifjú sízői lepik el a környéket, ugyanis az Alacsony Tátra Jasnai síközpontja ad otthont az Alpesi Ifjúsági Sívilágbajnokságnak. Ez egy óriási sportünnep, egyúttal egy nagy kihívás a szervezőknek. 2014. február 26. és március 6. között itt harcol majd a világbajnoki címért 250 ifjúsági versenyző a világ 40 országából.
Az év legrangosabb eseménye, a XXII.Téli Olimpia viszont vasárnap fejeződik be Szocsiban. Ez az esemény mindenképp emlékezetes lesz nem csak olimpikonjaink számára, hanem azoknak a síbarátoknak, szurkolóknak is, akik nyomon követték a magyar sportolók szereplését. Az igazi nagy bravúrra február 12-ig kellett várni, amikor is Miklós Edit a női alpesi sízők lesikló számában elért 7. helyezésével minden idők legjobb magyar síeredményét produkálta. Olyan nagy sínemzetek versenyzőit utasította maga mögé, mint Ausztria, Németország, Franciaország, vagy akár az USA.

A Havazin stábja együtt mozgott versenyzőinkkel, és interjút készített az olimpiai 7. helyezett Miklós Edittel, valamint Dr. Kaszó Klárával, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnökével.
Adásainkat itt érheti el!
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.