Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterepeket öntött el az árvíz az Alpokban

2005.08.27.

Síterepeket öntött el az  árvíz az Alpokban Az egész kontinenst napok óta sújtó hatalmas esőzések jelentős károkat okoztak Svájc, Németország és Ausztria síterepein is. Svájcban a megáradt folyók teszik kritikussá a helyzetet. A sárlavinák számos alpesi települést zártak el a külvilágtól és megrongálták az Olaszországba vezető vasútvonalat is.
Olyan ismert üdülőhelyek mint Grindelwald és Lauterbrunnen teljesen megközelíthetetlenek a megáradt folyók miatt és a híres síterep Interlagen szállásairól is ki kellett telepíteni a turistákat. A helyiek attól tartanak, hogy a felduzzadt Aare folyó az egész várost elöntheti.

A svájci TV megrázó képeket mutatott be. A nézők döbbenten figyelték az összeomló hidakat; az autópályák helyén tátongó hatalmas lyukakat. Olyan farmokat lehetett látni, amelyeket sárlavina sodort el és városközpontok máskor zsúfolt utcáiban most csónakokkal mentették ki az embereket.

Dél-Németországban Garmisch-Partenkirchent öntötte el az árhullám és a legtöbb alpesi bajor régióban a legmagasabb szintű árvízvédelmi készültséget rendelték el.

Ausztriában szintén válságos a helyzet. Több mint 100 házból kellet kitelepíteni az embereket a tiroli Pflach faluban, miután elszakadt a közelben lévő víztározó gátja. Innsbruckban lezárták az összes hidat az Inn folyón, mivel a vízben lévő törmelék annyira megrongálta őket, hogy nem volt biztonságos a közlekedés.

Tirolban van olyan falu ahol az úthálózat 30 %-a teljesen tönkrement. A kellemetlen időjárás egyetlen pozitívuma, hogy végre havat hozott az Alpok gleccserpályáira. Így például a franciaországi Les 2 Alpes felső pályáira 15-20 cm friss hó hullott, az már más kérdés, hogy a viharos időjárás miatt néha le kell zárni a pályákat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.