Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb osztrák síelő cserélne hazát, hogy versenyezhessen

2005.09.04. Bata Attila

Újabb osztrák síelő  cserélne hazát, hogy versenyezhessen Markáns véleményeket mozgatott meg a nemrégen napvilágot látott hír, hogy osztrák alpesi versenyzők indulnának a magyar nemzeti sí válogatottban.
Nos, aki azt hiszi, hogy az osztrák síelők importját nem lehet növelni, akkor íme a legújabb példa. Van olyan osztrák is, aki egy sivatagi országban folytatná tovább a versenyzést.

Korábbi cikkünkben már említettük Jozef Stroblt, aki megelégelte, hogy többszörös VK győztesként sem biztos a helye az osztrák csapatban és kb. fél év alatt elintézték, hogy a szlovén csapattal versenyezzen a jövőben. Nem sokkal Strobl után egy másik osztrák Kilian Albrecht is bejelentette, hogy egy másik ország színeiben szeretne versenyezni, miután tudtára adták, hogy az idei szezonban nincs helye az osztrák válogatottban. Tavasszal még csak találgatni lehetett Albrecht új hazájával kapcsolatban, mostanra azonban bombaként robbant a hír.

Nos, Albrecht új országát a sivatag egyik leggazdagabb részén, az Egyesült Arab Emirátusok egyik emírségében, Dubaiban találta meg. Dubaiban épül és hamarosan elkészül a világ egyik legkorszerűbb fedett sípályája (erről hamarosan beszámolunk!) és állítólag Albrecht tevékenyen részt vett ebben a projektben. Ráadásul az egykori többszörös olimpiai érmes osztrák síelőnővel, Christa Kinshoferrel közösen megalapították a helyi síklubot, Dubai Ski Club néven. Az Egyesült Arab Emirátusok mindenesetre már megkérte az osztrák és a nemzetközi szövetség hozzájárulását a váltáshoz.
Albrecht itt még osztrák
Albrecht itt még osztrák
Itt pedig a Dubai fedett síaréna
Itt pedig a Dubai fedett síaréna

A dolgok gördülékeny elintézését természetesen egy-két dolog azért bonyolítja. A tárgyalások közepén az osztrák szövetség felajánlotta Albrechtnek, hogy visszaveszi a válogatottba és bekerül az októberi söldeni versenyre tréningező csapatba. Sőt! Azt is megígérték neki, hogy az idén két VK futamom biztosan indulhat. Az sem egyszerűsíti a dolgot, hogy az arab ország sí szövetsége még nem tagja a nemzetközi szervezetnek és erre legkorábban a november 7-i tanácskozáson kerülhetne sor.

Albrecht nem szándékozik megváltoztatni döntését, mivel az utóbbi időben szponzorait elveszítette és Dubaiban ígéretes üzleti kapcsolatokat épített ki. 1999 és 2002 kettő között érte el legjobb eredményeit, a 2002-es Olimpián műlesiklásban alig maradt le a dobogóról. Közben kétszer lett második VK futamon, 2000-ben Sestriereben és 2002-ben Kitzbühelben. Műlesiklásban sikerült állandósítania a helyét a legjobb 20 között. Később rengeteget bajlódott sérüléssel és visszatérése után még nem nyerte vissza korábbi formáját valamint az sem tett neki jót, hogy a korábbi felszerelés gyártója sem tartott igényt a szolgálataira.

Szóval, ha Albrecht újra formába lendül, akkor bizony az is előfordulhat, hogy egy sivatagi ország síelője áll majd a dobogó valamelyik fokán. A történet biztosan folytatódik, és sokan várják kíváncsian, hogy az arab ország el tudja-e indítani első "saját" versenyzőjét még az idei szezonban.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.