Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan átadják a sivatag első fedett sípályáját

2005.09.13. Bata Attila

Ski Dubai, az Arab Emirátusok legújabb hihetetlen építészeti vállalkozása és egyben a sivatag első fedett síarénája lassan elkészül és néhány nehézség ellenére úgy néz ki, hogy a világ harmadik legnagyobb fedett sícsarnoka megnyílhat az eredeti terveknek megfelelően szeptember végén.

"Ha valaki arra készül, hogy egy ilyen speciális építményt húzzon fel a sivatag közepén, annak nagyon sok várt és váratlan kihívással kell szembenéznie" - mondta az aréna vezetője.

Például az ország annyira építkezik, hogy nem lehet első osztályú üveget beszerezni, pedig már egy évvel korábban megrendelték. Ha azt mondjuk, hogy az egész ország egyetlen hatalmas építkezés, akkor nem sokat tévedünk. A síaréna építkezésén 1300 ember dolgozik.

Csak néhány adat, hogy micsoda teljesítménnyel állunk szemben. Az aréna 85 méter magas lesz, ami kb. 25 emeletnyi magasságnak felel meg. Öt különböző pályát lehet majd használni, amelyek közül a leghosszabb 400 méteres lesz. Természetesen a befogadóképessége korlátozott lesz, egyszerre 1500 vendég szórakozhat. Elég ambiciózus módon nem csak húzóliftek lesznek a csarnokban, hanem egy négyszemélyes ülőlift is szállítja majd a síelőket.

Az alpesi érzést valahogy imitálva, a dekoráció teljesen a hegyi hangulatot próbálja majd visszaadni, és ennek szellemében a leghosszabb pályát is olyan kanyarral tervezték, hogy fentről ne lehessen látni az alját, akár egy igazi fekete az Alpokban. Mindezért a szórakozásért az érdeklődőknek kb. 7000 forintnak megfelelő összeget kell fizetniük egy kétórás jegyért, amelyért tetőtől talpig bérelt síruhába öltöztetik és a felszerelés ára is benne van a jegyben.

Természetesen a sivatagi körülmények között komoly feladat lesz a levegő hőmérsékletét a megígért fagypont alatt tartani állandóan, nem is beszélve a 22.500 négyzetméternyi (kb. három focipálya) hó előállításáról és pótlásáról. Állítólag hatezer tonna havat terítenek szét a csarnokban és a hó vastagsága 50 centiméter lesz - a "völgyben" és a "csúcson" is.

Susan Mikloska, a magyar fülnek érdekes hangzású marketing-igazgató szerint, valószínűleg szeptember 30-án nyílik meg a létesítmény. Azonban ha sikerül megfelelő mennyiségű havat készíteni, akkor egy-két nappal korábban már lehet használni a pályákat.

Maga az aréna abban a tekintetben is érdekes, hogy nem egy különálló építményről van szó, hanem egy bevásárlóközpont egyik része. A Mall of Emirates, amelyet szeptember 2-án adtak át szintén a legnagyobb plázák közé tartozik. Már sokan várják a szeptember végi megnyitót. Úgy tűnik, más üzletemberek is úgy gondolják érdemes ebben az országban ilyen létesítményeket építeni, mert már bejelentették egy másik csarnok építkezését is, amelyet várhatóan 2006-ban adnak majd át.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.