Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Janica Kostelic újra edz, Bode Miller a baseball pályán

2005.09.01. Bata Attila

A háromszoros horvát olimpiai bajnok Janica Kostelic felépült térdsérüléséből és jövő héten újra elkezdheti az edzéseket. "Már alig várom, hogy újra havon lehessek, már nagyon hiányzott." - nyilatkozta az egyik horvát napilapnak. Janica Kostelic június elején újra kénytelen volt a műtőasztalra feküdni. Egy hétvégi edzésen Hintertuxon porcsérülést szenvedett a jobb térdén. Ez volt Kostelic ötödik operációja alig több mint egy éven belül. Az operáció után a tervezetnek megfelelően három hónapra volt szüksége a teljes felépülésig.

A 23 éves Kostelic arra készül, hogy jövőre megvédi olimpiai elsőségeit Torinóban. "Nyilvánvalóan az Olimpia a legfontosabb idén, de ezért nem fogom feláldozni a Világ Kupa sorozatot. Végül is az már októberben elkezdődik, az Olimpia pedig csak februárban lesz."- mondta Kostelic.

Kostelic három aranyérmet nyert az előző Olimpián Salt Lake Cityben és szintén három aranyat 2002-ben a bormiói világbajnokságon. Utána a 2003/2004-es szezont sérülések és műtétek miatt teljesen ki kellett hagynia.

Miközben Kostelic újrakezdi, az elsőszámú férfi versenyzőt, az amerikai Bode Millert, az a megtiszteltetés érte, hogy ő végezhette el az első dobást a Boston Red Sox baseball meccsén a Detroit Tigers ellen. Utána a rajongói találkozhattak vele, és egyben el is köszönhettek tőle, hiszen októberben kezdődik a Világ Kupa és addig állítólag Miller a jövő héttől kezdve már több nyilvános fellépést nem vállal.

Továbbra is folytatódott az osztrák lesikló Werner Franz pechsorozata. Az osztrák válogatott chilei edzőtáborozásán olyan szerencsétlenül bukott, hogy helikopterrel kellett a főváros kórházába szállítani és háromórás műtéttel megoperálni a jobb lábát. Az oszták síelőt korábban is üldözte a balszerencse, 2001-ben Söldenben a térdén, 2004-ben Bad Kleinkirchenben a vállán sérült meg. Ezzel a sérüléssel a most 33 éves lesiklónak igencsak csökkentek az esélyei, hogy beverekedje magát az osztrák csapatba, ahol nagyon kemény harc folyik a csapatba kerülésért.

A kanadai női csapat is Chilében edzőtáborozik. Náluk az óriás-műlesikló, Gail Kelly sérült meg, amikor szerencsétlenül ért földet egy nagyobb ugrás után. Őt a csapatorvos azonnal hazaküldte, és otthon műtötték meg. Kelly is túl van már néhány komolyabb sérülésen az előző években, de ez a mostani teljes felépülés legalább hat hónapig fog tartani, és nagyon úgy néz ki, hogy idén már nem fog versenyezni.

A finn Halti cég három éves szerződést kötött az Atomic osztrák sportszergyártóval, és ezentúl a Halti öltözteti az Atomic versenyzőit és teljes személyzetét. A dolog érdekessége, hogy a finnek kiválósága Kalle Pallender társtulajdonosa a Halti cégnek és egyben tagja az Atomic csapatának is. A Halti ruháit hordják a finn csapat mellett a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) tisztviselői is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.