Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sporthírek - Bode Miller, Hans Knauss, Nykanen ...

2005.10.10. Bata Attila

Sporthírek - Bode  Miller, Hans Knauss, Nykanen ... Bode Miller lesújtó hírt kapott. A jelenleg Ausztriában készülő amerikai öccse Chelone komoly motorbalesetet szenvedett a hétvégén. Az öccse már két napja fekszik a kórházban, az állapota az orvosok szerint kritikusnak mondható. Nem a legjobb előjelek Bode számára a söldeni verseny előtt.

A kanadai férfi alpesi válogatott egy hétvégét töltött a világ legnagyobb autógyártójának a General Motorsnak laboratóriumában, ahol különleges szélcsatornában tarthattak speciális edzést. Mesterséges körülmények mellett, pl. 100 km/órás szélben gyakorolhatták az ideális testtartást.

Közben a női csapat a legnagyobb német fedett síarénában, a bottropi Alpincenterben gyakorolt zárás után a reggeli nyitásig. Itt található a világ leghosszabb fedett pályája (640 méter). Kiszámolták, hogy egy csúszás liftezéssel és mindennel együtt hét percig tartott, és így több mint 1000 kaput tudtak kerülgetni egy nap.

Matti Nykanen, a finnek egykori csodálatos síugrója és nemzeti hőse még tudott mélyebbre is süllyedni. Miután több mint két évet letöltött a késelésért kapott börtönbüntetéséből, feltételes szabadlábon alkohol hatása alatt véresre verte ötödik (!) feleségét és újra letartóztatták. Szomorú történet a többszörös olimpiai bajnok sorsa az utóbbi években.

Doppingvétség miatt tavaly 18 hónapra eltiltott osztrák síelő Hans Knauss kénytelen lesz kihagyni az Olimpiát, mert elutasították a kérését, hogy 12 hónapra csökkentsék a büntetését. A 34 éves Knauss úgy döntött, hogy visszavonul és Stájerország tartomány síterepeinek koordinátora lesz. Valószínűleg az Olimpián is ott lesz, de nem mint versenyző, hanem az osztrák ORF szakkommentátora.

Tíz éves aktív és eredményes pályafutás után vonul vissza a versenyzéstől a kanadai női válogatott tagja, Mélanie Turgeon. A 2003-as világbajnokság lesiklóbajnoka szeretett volna részt venni az idei Olimpián, de sérülése a vártnál sokkal lassabban javul és nincs esélye arra, hogy februárig formába lendüljön.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.