Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hermann Maier káprázatos győzelme Söldenben

2005.10.24. Bata Attila

Hermann Maier káprázatos  győzelme Söldenben Tizenhatezer néző előtt aratta pályafutása egyik legfontosabb győzelmét Hermann Maier vasárnap a söldeni Világkupa versenyen.
A hazaiak kedvencének az első futam után már nem sok esélye maradt az amerikai Bode Millerrel szemben, de végül is egy másodperces hátrányt ledolgozva hét századmásodperces előnnyel ért célba.

Rá sem lehetett ismerni az osztrákra, amikor felfogta, hogy megnyerte ezt a versenyt. A mindig is kimért és hűvös viselkedéséről ismert Maier önfeledt örömében léceit dobta el, majd a hóban hancúrozott, mint aki most nyert életében először. Pedig ez volt élete 51. Világkupa futam győzelme.

Ahogy mondta, már letett arról, hogy ezen a nehéz pályán valaha is nyerjen és hazai közönség előtt negyedszer nyerte meg az idénynyitó versenyt. Ezzel az örökrangsorban megelőzte az olaszok egykori klasszisát, Alberto Tombát, aki összesen 50 győzelemig jutott. A férfiak közül már csak a svéd Ingemar Stenmark van előtte, de ő szinte elérhetetlen távolságban a 86 Világkupa futamgyőzelemmel.

A tavalyi kudarc után, amikor nem volt osztrák a dobogón, most kitettek magukért a hazaiak. Schönfelder harmadik, Raich pedig negyedik lett. Miller nagyon elrontotta a második futam alsó szakaszát, itt vesztette el másodperces előnyét mintegy fél perc alatt. Az első tízbe nagyon sok olyan versenyző került, aki most érte el pályafutása legjobb eredményét, köztük az amerikai Ted Ligety, aki 64-es rajtszámmal indulva nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

A Világkupa sorozat egy hónapos szünet után a kanadai Lake Louise-ben folytatódik november utolsó hétvégéjén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.