Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hamarosan átadják Franciaország első fedett sícsarnokát

2005.11.05. Bata Attila

Nehéz eldönteni, hogy melyik hír a meglepőbb: ha valaki fedett sípályákat épít a sivatagban vagy ugyanilyen épít az Alpok mellett, Európa legnagyobb sínemzetének országában. A belga határhoz közel fekvő egykori nehézipari fellegvár, a francia Amneville turisztikai hivatala bejelentette, hogy november 30-án megnyílik az ország első fedett síközpontja.

A régóta tartó építkezés a helyiek szerint 15 millió euróba (3,7 milliárd forint) kerül. A síaréna egy hegyoldalban épül meg, amely felett egy gyógyfürdő komplexum épült, és ahonnan jó időben akár szabad szemmel is látni a metzi katedrálist. A földmunkák már 2002-ben elkezdődtek, de aztán úgy tűnt, hogy az egész projekt leállt. Éveken át nem szivárgott ki friss információ a síközpontról, a síaréna hivatalos weboldala sem változott semmit az utóbbi három évben. Ennek tükrében kisebbfajta meglepetéssel ér fel a mostani bejelentés.

Akkor nézzük mi is lesz bent! Állítólag itt lesz a világ harmadik leghosszabb fedett pályája (500 m), amely 34 méter széles lesz. Természetesen itt is kell lennie legalább egy világelsőségnek, állítólag ez lesz a világ legmagasabb síarénája a maga 80 méteres magasságával. A belső hőmérsékletet állandóan -4 fokon tartják majd és 90 kilométernyi csővezetéket fektettek le a hóágyúk üzemeltetéséhez. Külön részt alakítanak ki a snowboardosoknak és a gyermekeknek.

Amennyiben valós a november 30-i nyitás dátuma, akkor a franciák két nappal előzhetik meg az állítólag december 2-án nyitó Ski Dubai csarnokot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.