Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FIRST MINUTE SZÁLLÁSAKCIÓK
Nassfeld
Pályaszállás! 15% first minute akció
dec. 7-23-ra!
További first minute szállásakciók »
SÍTEREPAJÁNLÓ
Zakopane - Kasprowy
Lengyelország legmagasabb síterepe Zakopane felett
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Ötzi halálos átka: heten haltak meg az utóbbi évben

2005.11.08. | Szerző: Batus

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy évvel ezelőtt zuhant le egy szikláról Helmut Simon, aki megtalálta az osztrák-olasz határon a legendás múmiát, egy 5300 évvel ezelőtt élt vadász földi maradványait jégbe fagyva, akit azóta csak Ötzi néven ismer a világ. Nos úgy tűnik, hogy a múmia a fáraókhoz hasonló átokkal sújtja azokat, akik megbolygatták nyugalmát: az utóbbi évben heten haltak meg azok közül, akik a nyughelyéről eltávolított múmiával valamilyen módon kapcsolatba kerültek.

Menjünk sorban. Egy évvel ezelőtt rossz időben, túrázás közben lezuhant a szikláról Helmut Simon, Ötzi felfedezője. Simon temetésének befejezése után egy órával szívrohamban elhunyt Dieter Warnecke, aki a Simont kereső kutatócsapatot irányította.

Konrad Spindler, aki először vizsgálta meg a múmiát, idén áprilisban hunyt el hosszantartó betegsége következtében. Rainer Henn, aki a hegyen saját kezével csomagolta be Ötzi maradványait, autóbalesetben hunyt el, amikor éppen igyekezett előadást tartani a múmiáról.

Kurt Fritz, hegymászó, aki dr. Henn segítségére volt a hegyen egy lavinaomlás áldozata lett. A csoportjából rajta kívül mindenki túlélte a lavinát.

Rainer Hoelzl, az ismert osztrák újságíró, aki lefilmezte Ötzi elszállítását a hegyről agytumorban halt meg és végül előző héten hunyt el Ausztráliában dr. Tom Loy, aki tudományos alapossággal kutatta Ötzi rejtélyét. Loy éppen az Ötziről szóló könyvének utolsó simításait végezte, amikor meggyengült egészségi állapota miatt természetes módon hunyt el. Új könyve Ötzi valószínűsíthető életét mutatja majd be, főleg a szerszámai alapján. A könyvet asszisztense fejezi be.   

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 140 vendég és 13 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...