Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A nap 24 órájában akarnak síelni a koreaiak

2005.12.13. Bata Attila

Koreai síterepekről sem sokat hallani Európában, pedig szépen fejlődnek. Annyira látványosan, hogy korábban téli Olimpia megrendezésére is pályáztak.
Kivilágított sípályák várják a síelőket munka után
Éghajlatilag és hóviszonyokat tekintve hasonló cipőben járnak, mint az európai terepek. Néhány síterep már kinyitott november közepén, de csak kevés pályát lehet használni jelenleg. Itt is csak december végén vagy januárban kezdődik az igazi szezon.

A síterepek nem olcsóak errefelé. Az árak természetesen terepenként eltérőek, de úgy átlagosan 11.000-13.000 forintért lehet napijegyet venni egy koreai síterepre.

Érdekesnek tűnő új kezdeményezés van kialakulóban. A fővárostól nem messze található YongPyong síterepen egy különleges éjszakai síelést vezetnek be.

Nagyon okosan kihasználják, hogy a fővárosban rengetegen szeretnének síelni, de ezt napközben nem tehetik meg, ezért szervezett esti síelésre viszik őket. Késő este indulnak a különbuszok a fővárosból és éjfélre már mindenki a pályákon lehet és kezdheti az éjszakai síelését. Innentől kezdve csak arra kell odafigyelni, hogy le ne késse az ötkor induló járatot vissza a fővárosba.

A többi síterep is bekapcsolódott ebbe a programba, amely már jelenleg is zajlik, egyelőre a hétvégeken, de nagy sikerrel. December közepétől pedig már minden nap lehet éjszaka síelni számos síközpontban és megvalósul a koreaiak igénye a "24 órás non-stop síterepek". Azt ne felejtsük el hozzátenni, hogy a pályák jelentős része alkalmas éjszakai síelésre.

Azért az ember önkéntelenül is elgondolkodik. Mikor indul az első éjszakai síjárat Budapestről a Mátrába vagy a közelebbi szlovák terepekre?

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.