Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sebességkorlátozást vezettek be egy svájci sípályán

2005.12.31. Bata Attila

Sebességkorlátozást  vezettek be egy svájci sípályán A kezdő síelők egyik rémálma, amikor a kezdeti bizonytalan kanyarok megtétele közben őrül profik száguldanak el mellettük észvesztő sebességgel. Mostantól ez a probléma is megoldódhat, mert vége az esztelen gyorshajtásnak a kezdő és középhaladó pályákon.

Grindelwald lesz az első svájci síterep, ahol sebességkorlátozást vezetnek be a sípályákon. Az új rendszabály egyelőre csak egy két kilométeres (kék és piros) pályára vonatkozik.

Az illetékesek sebességmérővel állnak majd a pálya szélén és az országúti rendőrséghez hasonlóan megpróbálják majd kiszűrni azokat akik túllépik a megengedett 30 km/órás sebességhatárt. A különbség az, hogy itt egy szóbeli feddéssel mindenki megússza majd, hiszen "megtorló intézkedéseket" nem terveznek. Ezen a pályán a gyerekek és nyugdíjasok mellett csak a kényelmes ráérős síelés művelői csúszhatnak majd.

A régóta várt döntés hátterében az állhat, hogy adatok szerint évente 45.000 baleset történik a a svájci sípályákon, leggyakrabban térd-, és lábsérülésekkel. Tavaly többen is életüket vesztették kijelölt sípályán történt balesetekben. Valais környékén még nem vezették be sebességkorlátozást, de szerdán a rendőrség közleményben szólította fel a síelőket az írásban is megfogalmazott általános szabályok betartására. Akik nem tartják be ezek a szabályokat, azoktól bármikor elvehetik a bérletüket, vagy komolyabb esetben akár pénzbírsággal is sújthatják őket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.