Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bravúrral kerülte el az ütközést a pályamunkással

2006.01.23. Bata Attila

Amíg hétvégén a férfiak a versenyek versenyén hatalmas érdeklődés mellett Kitzbühelben versenyeztek, addig a hölgyek a svájci St. Moritzban viszonylag csendes versenyt vívtak. Utólag azonban mindenki a nők versenyéről beszél, mégpedig egy figyelmetlen pályamunkás miatt.

A pénteki és szombati versenyek győztese a 32 éves osztrák Michaella Dorfmeister a kombináció lesikló versenyén majdnem összeütközött a kapuk között dolgozó pályamunkással. Az a majdnem tényleg csak néhány centiméteren múlt. A kb. 80 km/órás sebességgel érkező Dorfmeister hihetetlen lélekjelenléttel és technikai bravúrral kerülte el a fatális balesetet, amikor megpillantotta maga előtt a pályát hólapáttal javító pályamunkást.

A pályamunkás és a kapu közötti kb. egy méteres résen úgy kellett átsíelnie, hogy a jobb lécét felemelte, hogy védje a pályamunkást, a bal vállával pedig a kaput érintette. Ennek ellenére csak 83 századmásodperccel maradt el az első helyezettől és ötödik helyen zárta a futamot. A versenyben vezető svéd Anja Paerson a kivetítőn nézte a jelenetet és látható volt, ahogy ijedten fogja a fejét.

A FIS azonnal vizsgálatot indított. A pályamunkás félreértette a rádióüzenetet, és azt hitte, hogy éppen szünet van és lesz ideje megjavítani az egyik kilazult kaput, holott a szünet csak Dorfmeister futása után kezdődött volna. Súlyosbítja a szervezők vétkét, hogy egy nappal korábban a lesiklás alatt a norvég Anne Marie Müller az olaszok egyik pályán kószáló edzőjével ütközött. A baleset miatt az olaszok büntetést kaptak.

A síelők természetesen dühösen kommentálták az eseményeket. Sokan a rendezők felelőségét firtatták és nagyon sokan a szabályok szigorúbb betartását követelték, mert csak nagyon kevésen múlt, hogy a hétvégén nem ismétlődtek meg a múlt halálos balesetei.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.