Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új készülék segíthet a lavinabaleseteknél

2006.02.02. Bata Attila

Új készülék segíthet  a lavinabaleseteknél Tegnap ért véget Münchenben a Téli ISPO, amely Európa egyik legjelentősebb télisport kiállítása. A következő napokban folyamatosan beszámolunk a kiállítás fontosabb eseményeiről és azokról az újdonságokról, amelyek a következő szezon slágerei lehetnek.
Végül, de nem utolsó sorban beszámolunk azokról az új eszközökről, amelyek sokat segíthetnek abban, hogy kevesebb baleset és haláleset történjen az elkövetkező időszakban. Ezek közé tartozik a kiállítás egyik nagydíjas terméke, amely képes a lavina által elsodort áldozatok által kibocsátott rádiójeleket forradalmi módon érzékelni.

A Mammut Pulse Barryvox névre keresztelt új vevőkészülék az indoklás szerint azért kapott díjat, mert jelentősen megújított műszaki megoldásainak és egyszerű használatának köszönhetően hatékonyabb segítséget nyújthat majd a mentőcsapatoknak a lavina alatt rekedt áldozatok felkutatásában és kimentésében.

A teljesen grafikus kijelző teljes körben tudja érzékelni a körülötte érkező jeleket, ez abban az esetben jelent az eddigiekhez képest sokkal nagyobb segítséget, ha egy adott területen vélhetően többen kerültek a lavina alá. A készülék egyidőben megmutatja az összes bajbajutott személy irányát és távolságát. További újdonságba, hogy a készülék térképén kijelzi a mentés optimális sorrendjét is a bajbajutottak pozíciója és túlélési szempontok figyelembevételével.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.