Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szerencsés Whistler: 461 cm hó hullott januárban

2006.02.02. Bata Attila

Szerencsés Whistler:  461 cm hó hullott januárban Az amerikai síterepeket az is megkülönbözteti az európaiaktól, hogy olyan adatokat is szorgosan nyilvántartanak, amelyeket itt az öreg kontinensen soha senkinek nem jutna eszébe.
Persze egy olyan világban, ahol csak az számít, ha valamire azt lehet mondani, hogy valamiben ez a legjobb, van értelme minél több kategóriát kitalálni, és akkor biztosan akad egy olyan, amibe mi vagyunk a legjobban, ezzel pedig már sok mindet el lehet adni, többek közt egy síterepet is.

Persze a jó bornak is kell a cégér, hiszen hiába Whistler az észak-amerikai kontinens legnagyobb síterepe és a 2012-es Olimpia házigazdája mégis csak kell valami, amely feledteti a tavalyi katasztrofális január-februárt, amikor az eső teljesen zöldre mosta az összes sípályát. Az idén ez már nem fordulhat elő, hiszen új rekord született. A precíz mérések szerint megdőlt egy huszonöt éves rekord, idén januárban összesen 461 centiméter hó esett a síterepen, ez pedig felülmúlja az 1992-ben mért 459 centimétert.

A síterep nagyon szerencsének érezheti magát, hiszen a havazásnak sikerült magát az esetek többségében éjszakára időzíteni tevékenységét és az itt lakóknak, valamint az ideérkezett síelőknek szinte minden nap abban a különleges és felemelő érzésben lehetett részük, hogy reggelre mindig friss havon síelhettek.

A statisztika szerint a hónap 15 napján fordult elő, hogy azon a napon 10 centiméter vagy annál több hó esett, ebből a csúcs január 13-a volt, amikor 58 cm hó hullott egy nap alatt a síterepre.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.