Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vége a szenvedéseknek! Nem kell vállon cipelni a léceket!

2006.02.16. Bata Attila

A sok baljós és tragikus hír között ritkán találni olyat, amelytől az embernek hirtelen jobb kedve támad, de vannak még csodák. Egy welszi asztalos kifejlesztett egy olyan szabadalmat, amellyel megszűnhet a síelést kísérő egyik legnagyobb bosszúság: amikor kora reggel a parkolóból vagy a pályaszállásnak hirdetett távoli apartmanból vállon vagy kézben kell elcipelni a léceinket a liftig, rosszabb esetben akár az egész családét is. A találmány már az első elismeréseket és nagydíjakat be is söpörte.
Peter Brooks megelégelte, hogy svájci síelésük alkalmával már korán reggel teljesen kifáradt mire a sílifthez cipelte saját léceit és botjait, valamint bónuszként felesége és fia felszerelését is. Mikor hazatért azonnal munkához látott és kifejlesztett egy olyan szállítóeszközt, amely szakértők szerint is piacképes lehet hamarosan az egész világon.

Talán érthető mennyire zavarta őt ez a kis reggeli cipekedés, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az új 'szállítóeszköz' terveit már a hazafelé tartó repülőúton elkészítette. A megoldása igazából nem más, mint egyszerű háló szíjakkal a testhez erősítve, amely biztonságosan megtartja a léceket.

A házaspár hamarosan felkereste a helyi pénzügyi tanácsadókat, akik komoly fantáziát láttak a találmányban, amelyet el is neveztek Skiweb-nek és benevezték a világ egyik legismertebb innovációs kiállításra a svájci Genfben. Azt azonban még ők sem gondolták, hogy bronzéremmel térnek haza. A díj után azonnal saját céget alapítottak profi üzletemberek segítségével.

Bármilyen zsákkal vagy táskával az a legnagyobb gond, hogy miután kivettük belőle a lécünket, azt nem hagyhatjuk sehol sem a hegyen. Az új találmány ezt is megoldja. Eddig két típus készült, az egyikkel a vállon, a másikkal, pedig kézben szállíthatjuk a léceket. Mindkettőben közös, hogy használat után az egész hálót olyan kicsire össze lehet hajtogatni, mint egy szelet csokoládé, és akármelyik zsebünkben elfér a nap végéig. Mivel a háló nem tartalmaz kemény részeket, nem kell attól tartanunk, hogy bukás esetén sérülést okozhatunk saját magunknak.

Ez első tízezer darab Skiweb már el is készült, amelyet jelenleg 3600-4800 forintnyi euróért vagy angol fontért lehet megvásárolni az üzletekben. Az üzlet beindításában legnagyobb szerepe a talán feleségnek van, aki miatt a férjnek kellett három pár léccel és hat síbottal egyensúlyozni a síterepen. A síelők egyébként hamar megkedvelték az újdonságot és a sportboltok érdeklődése is hirtelen megnőtt az új termék iránt.

Számítások szerint egy szezonban naponta 150.000 pár lécet adnak ki bérbe a kölcsönzők az európai terepeken, amely hatalmas piacot jelenthet az új találmánynak. A derék asztalos már dolgozik a háló továbbfejlesztésén is, a hírek szerint már nem kell sokat várni és elkészül a külön hódeszkásoknak tervezett háló is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.