Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megnyerték első csatájukat a női síugrók

2006.05.29. Bata Attila

Mondhatni történelmi döntést hozott a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) a legutóbbi kongresszusán. A síugrás története során először a női síugrás is felkerült a 2009-es világbajnokság műsorába. Innen már csak egy nagy ugrás hiányzik a női síugróknak, valahogy el kell érniük, hogy indulhassanak a 2010-es Olimpián.

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a 118-1 arányú szavazatarány egyhangúan azt jelenti, hogy a kongresszus elismerte a női síugrás jogosultságát a világbajnokságokon, de ez nem ment ennyire egyszerűen. A közös kanadai-amerikai-norvég javaslatot a kanadaiak terjesztették elő, amely igazából a 2011-es világbajnoki megjelenésre vonatkozott, de a javaslat az előzetes várakozásokkal szemben sokkal kedvezőbb fogadtatásban részesült.

A sikeren felbátorodva a női síugrás lelkes harcosainak sikerült megszavaztatni, hogy már a 2009-es csehországi Liberecben megrendezendő világbajnokságon indulhassanak. Ez azért fontos, mert így van rá esély, hogy már a 2010-es kanadai rendezésű Olimpián is elindulhassanak a női síugrók. Ugyanis csak akkor kerülhet fel egy sportág az Olimpia programjába, ha előtte már rendeztek világbajnokságot is.

Sokan úgy gondolták, hogy a női síugrás leghamarabb a 2014-es Olimpián debütálhat, de a korábbi időpont reményt adhat annak a korosztálynak, amely addigra már kiöregedne a magas szintű versenysportból. A női síugrás élvonalát képviselő említett három országnak fel van adva a lecke: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő júliusi kongresszusán el kell érnie, hogy a sportág a 2010-es Olimpiára is felkerüljön.

A szövetség eddig attól tartott, hogy a női síugrás nem eléggé népszerű a világon, másképpen fogalmazva kevés versenyző űzi ezt a sportot, akikkel nem lehetne egy igazi világbajnokságot rendezni. A világon összesen 12 országban rendeznek női versenyeket, igaz ez a szám is az utóbbi években duplázódott meg. 2009-ben még csak egyéni versenyszámban (csak normálsáncon) avatnak majd világbajnokot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.