Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Janica Kostelic kihagyja a teljes szezont

2006.10.07.

Janica Kostelic kihagyja a teljes szezont Sokaknak lesz unalmasabb az idei női Világkupa sorozat, hiszen a jelenkori női síelés legfényesebb csillaga, a horvát Janica Kostelic, bejelentette, hogy az idei szezont teljesen kihagyja és nem indul egyetlen versenyen sem.
A huszonnégy éves klasszis azzal indokolta idei távolmaradását, hogy a múltban szerzett sérülései még jelenleg is akadályozzák őt a versenyszerű sportolásban.

Kostelic eredményeit nehéz lenne teljességében felsorolni. Négyszeres olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok és háromszoros összetett VK győztes. Ő volt az első női versenyző, aki véghezvitte azt a bravúrt, hogy egy szezonban nyert mind az öt alpesi számban. A tavalyi szezonban harminchat nap alatt sikerült neki az addig példa nélküli teljesítmény, amelyet eddig csak az osztrák Petra Kronberger tudott megismételni.

Ezt a szezont a teljes pihenésnek szenteli. Miután a próbaedzéseken kiderült, hogy síelés közben továbbra is erős fájdalmat érez a hátában és a térdén ezért az idén csak a magánéletére koncentrál. Barátjával együtt egy kozmetikai szalont nyit Rijekában, ahol az utóbbi időszakban már nagyon sok időt töltött.

Döntése nagy csalódás a rajongóknak, és igencsak kellemetlen meglepetés sportszergyártójának, a francia Salomon számára, akik az idén jelentősen meggyengültek, de valószínűleg kisebbfajta megkönnyebbülés a vetélytársaknak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.