Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fischer helyett az Atomic gyártja tovább a Salomon léceket

2006.10.09.

Fischer helyett az Atomic gyártja tovább a Salomon léceket Nehéz időszak elé néz az egyik legpatinásabb osztrák sportszergyártó cég, a riedi székhelyű Fischer. Miután az Atomic és a Salomon a finn Amer cég révén egy tulajdonos kezébe került, a Fischer búcsút mondhat annak a kétszázezer darab Salomon lécnek, amelyet eddig ők gyártottak a franciák helyett.
A kétszázezres megrendelés az Atomic altenmarkti üzemében készül tovább, amely döntés nehéz helyzetbe hozta a Fischer-t. A vállalat már be is jelentette, hogy a megcsappant megrendelések miatt áprilisig valószínűleg 60-70 alkalmazottját elbocsátja.

A bejelentés előtti utolsó percekig élt még a remény, hogy az elveszett megrendelés helyett a Rossignol léceit fogják gyártani, de az üzlet meghiúsult miután az Elan elhappolta a 300 000 pár lécre szóló megrendelést a Fischer elől.

Az ausztriai termelés egyre többe kerül a cégnek, ezért a Fischer is keletebbre helyezi át a gyártósorait.

A magyar határ közelében fekvő ukrán Munkács mellett vásároltak meg egy üzemet, ahonnan reményeik szerint a fellendülőben lévő orosz piacot fogják ellátni. Emellett az sem tesz jót a gyártásnak, hogy az olajárak emelkedtek a világpiacon, amely fontos alapanyag a lécgyártáshoz.

A Fischer tervei szerint idén kb. 750 000 pár lécet fog gyártani, amellyel a harmadik helyet foglalja el a világmárkák sorrendjében, tisztes távolságból az Atomic és a Rossignol mögött és nem sokkal a Salomon és a Head előtt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.