Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Meleg napok áldozata lett a söldeni verseny is

2006.10.24. Bata Attila

Régóta nem volt ilyen száraz és mindenekelőtt ilyen enyhe az ősz, időnként már-már késő nyarat idéző hőmérsékletekkel. Ráadásul az előrejelzések sem szólnak még a tél beköszöntéről, már ami a magasabb hegyvidékeket illeti.
Az osztrák meteorológusok először a jövő hétre várnak némi lehűlést, de ez ismételten csak átmenetinek látszik.

Az idei forró júliusban egyébként is sokat szenvedtek a gleccserek, és amikor már szép fehérnek kellene lenni odafenn mindennek, akkor siralmas képet festenek az osztrák gleccserek. Ráadásul csütörtökre 4200 m-re prognosztizálják a nulla fok határát, 3000 m-en pedig +8 fokot ígérnek.

Az enyhe időjárás ráadásul pont rosszkor jött, hiszen egyrészt csütörtökön osztrák nemzeti ünnep lesz, és sokan vesznek ki hosszú hétvégét; másrészt jövő héten több európai országban is kitör az őszi szünet. Nem beszélve a söldeni alpesi VK szezonnyitányáról, aminek megrendezése az elmúlt hetekben még kétséges volt, aztán mégis rábólintott a FIS. Most viszont ismételten a FIS két delegáltja utazott a söldeni gleccsere, és arra a döntésre jutottak, hogy a tegnapi erős esőzések és a hét további napjaira várható rendkívüli meleg miatt a pályát képtelenség versenyzésre alkalmas állapotba tenni, így Sölden történetében először lemondták a mostani hétvégére tervezett alpesi síversenyt.

Teljesen más a helyzet a Skandináv országokban, ahol az elmúlt napokban már Svédország déli részén is havazott.

A finneknél pedig gőzerővel működnek a hóágyúk, illetve néhány helyen, így Rukán már beindult a síszezon.

Még inkább irigykedésre van okunk, ha áttekintünk a tengerentúlra; a Sziklás hegység (USA) ismételten kiadósan részesült a fehér áldásból, ahol 24 óra leforgása alatt majd' 80 cm hó hullott le.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.