Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok 2006/2007: Orava Snow (Szlovákia)

2006.11.20. Bata Attila

Újdonságok 2006/2007: Orava Snow (Szlovákia) A tavalyi év az osztrák Doppelmayr liftek nagy sikerét hozta a szlovák síterepeken, talán ennek is köszönhető, hogy a lengyel határ közelében található Oravska Lesna (Erdőtka) új űlőliftjét is ez a cég szállítja.
Az új lift felépítésével, a hozzákapcsolódó új pályákkal teljesen új lendületet kaphat a síterep. A tereppel együtt a név is megújul, az idei szezontól ORAVA SNOW névre hallgat a méreteiben és kapacitásában is megduplázódott síterep.

A Budapesttől kb. 300 kilométerre található Oravska Lesna síterepe (760m - 963m) az idén saját erőből 73 millió koronás (kb. 532 millió forint) beruházással egy modern négyszemélyes Doppelmayr liftet épít a Lehotska oldalába. A liftnél a beszállást az Alpokban megszokott mozgószőnyeg segíti majd. A majdnem 1 km hosszú lift óránként 2400 főt szállíthat majd, és a három húzólifttel együtt összesen 3800 fő/óra lesz a terep teljes kapacitása.

Az új lift nyomvonala mellett három új pálya is épül. Az összesen 4 km hosszú vadonatúj pályáknak köszönhetően a síterep pályáinak hossza 7520 méterre növekszik. A lifteket és a pályákat bemutató tetszetős új pályatérkép is a megújulásról tanúskodik. A síterep weboldala is megújul, a www.oravasnow.sk azonban csak később lesz elérhető.

A terep eddig is hóbiztosságáról volt ismert, amikor a környékbeli pályákon már nem lehetett síelni, itt ilyenkor bizony kicsit összejött a tömeg. Az új felvonó várhatóan megoldja ezeket a problémákat. Az új felvonó és pályák hivatalos átadását december 22-re tervezik.

A síterephez kapcsolódik 350 férőhelyes szállás a pálya közelében és a 10 kilométerre található Zákamenné, ahol 1,2 kilométeres pályán lehet este síelni. A faluban fedett korcsolyapálya is van - természetes módon készített jégből. Ismertebb szlovák sícentrumok is találhatók a közelben, mint pl. Oscadnica-Velká Raca (38 km), Zuberec (50 km), Zverovka-Spálená (58 km), Kubínska hola (55 km) vagy a Vrátna völgye (40 km).

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.