Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lesz verseny, kamionnal hozzák a havat !

2006.11.24.

Cudar idők járnak a síelőkre és nem csak az alpesiekre. Emlékezhetünk rá, hogy október végén az időjárás miatt törölni kellett a söldeni gleccserre tervezett alpesi futamot. December elején a biatlonosok rendeznek Világkupa futamot az osztrák Hochfilzenben és itt sem rózsás a hóhelyzet. A szervezők döntöttek, az osztrákok legmagasabb hegye, a Grossglockner mellől fognak kb. ötezer köbméter havat a helyszínre szállítani.

A Világkupa versenyeit december 7. és 10. között rendezik, tehát elvileg Holle Anyó még besegíthetne, de mostanában nem nagyon törődik a szomszédok hóhelyzetével. A szervezők arra számítanak, hogy a jelenlegi hókészlet nem tud majd ellenállni a következő napokban várható meleghullámnak, így gyorsan megoldást kell találni.

A Nemzetközi Szövetség ragaszkodik a verseny lebonyolításához. Pénzt és energiát nem kímélve valahogy havat kell varázsolni a pályákra. Az egyetlen megoldásnak az tűnik, hogy kamionokkal szállítanak majd a 3798 méter magas Grossglockner oldalából kb. ötezer tonna havat a verseny helyszínére. Előzetes számítások szerint, a hirtelen jött felmelegedés miatti "extrafuvar" kb. 70 000 euróval drágítja meg a verseny rendezését.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.