Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Női verseny Zágráb mellett - Kostelic nélkül

2007.01.03.

A világ legjobb női versenyzői a semmeringi futamok után csütörtöktől Horvátországban folytatják. A tavalyi versenyen - 28 000 fanatikus helyi rajongó előtt - két osztrák is meg tudta előzni a hazaiak nagy kedvencét, Janica Kostelicet. Az idén az osztrák hölgyeknek könnyebb dolguk lehet, hiszen Kostelic továbbra is pihen.

Kostelic, aki most pénteken ünnepli a 25. születésnapját, két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy kihagyja a teljes Világkupa szezont, és talán a tavaszi világbajnokságon elindul. Már akkor is biztosnak látszott, hogy a világbajnokságon sem fog indulni, ezt most az érintett is megerősítette, aki a saját bevallása szerint ebben a szezonban eddig összesen csak három napot síelt.

Egyelőre abszolút nem hiányzik neki a versenysport és még az is előfordulhat, hogy jövőre sem rajthoz állni. A harmincszoros VK győztes még nem döntött a következő szezonnal kapcsolatban, ez majd a szezon eleji alapozás időszakában dől el. Kostelic biztos abban, hogy az idei összetett elsőséget valamelyik osztrák hölgy fogja megnyerni.

A Világkupa versenyeket ismét megkavarta az időjárás. A hölgyek hétvégére tervezett szlovéniai futamát ugyan megtartják, de nem az eredeti helyszínen Mariborban, hanem a Júliai-Alpokban fekvő Kranska Gora pályáján. A VK sorozat legalacsonyabban fekvő pályájáról hiányzik a megfelelő mennyiségű és minőségű hó, így a FIS szemlebizottsága a verseny helyszínének cseréjéről döntött a pályák bejárása után. A maribori pálya befutója 330 méteren található!

Közben az osztrák szövetség bejelentette, hogy az idén már több extrafutam rendezését nem tudja bevállalni, mert kiürült a szövetség erre a célra szánt pénzügyi kerete. Az osztrákok az idén már több elmaradt futamot is bepótoltak Reiteralmban. Újabb alternatívaként felmerült, hogy az oroszországi Ural hegységben is lehetne versenyt rendezni. Az orosz szövetség felajánlotta segítségét és a hírek szerint hatalmas érdeklődés kísérne egy ott rendezendő versenyt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.